17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Türk filmi Selanik’ten ödülle döndü

Uluslararası Selanik Film Festivali’nin büyük ödülü Altın İskender’i İranlı yönetmen Amiyusefi’nin ‘Acı Rüya’ adlı filmi kazanırken, Türk yönetmen Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ filmi de Özel Ödül’e layık görüldü.

Yunanistan’ın Selanik kentinde düzenlenen 45. Uluslararası Selanik Film Festivali, dün gece düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

Kütahya’nın bir köyünde yaşamını sürdürmekte olan ve ödüllere boğulmuş 9 kısa filminin ardından çektiği ilk uzun metraj filmiyle, katıldığı tüm festivallerden büyük beğeni ve ödül toplayan Ahmet Uluçay’ın, kendi yaşam öyküsüne dayanarak çektiği filmi ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ Selanik Jürisi’nce de takdir edilerek ödüllendirildi.

YILIN EN İYİ TÜRK FİLMİ

Festival’de Türk Sineması’nı temsil eden Ahmet Uluçay’ın ‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’ adlı filmine Yunan seyirciler tarafından büyük ilgi gösterildi. Film, Selanik Festival Jürisi tarafından Özel Mansiyon ile onurlandırıldı.

‘Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak’, İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film, 52. San Sebastian Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü, 26. Montpellier Film Festivali’nde En İyi Film ödüllerine layık görülmüştü.

ALTIN İSKENDER İRAN FİLMİNİN

Festivalin yarışma bölümünde, İranlı yönetmen Mohsen Amiyousefi’nin ‘Acı Rüya’(Khab e Talkh) filmi birincilik ödülü Altın İskender’i kazanırken, ikincilik ödülü Gümüş iskender ise Rus Marina Razmpezhkina’nın ‘Hasat Zamanı’(Vremia Zhatvy) ile Arjantinli Alejo Ernan Taube’nin ‘İkisinden Biri’(Una de Dos) filmleri arasında paylaştırıldı.

EN İYİ OYUNCULAR MİRELLA VE SİMON

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ‘Whisky’de canlandırdığı rolle Mirella Paskual’a, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü de İsrail-Fransa ortak yapımı ‘Bir Kadını Eş Olarak Almak’ isimli filmin oyuncusu Simon Akbarian’a verildi.

EN İYİ YÖNETMEN MEKSİKALI
Meksikalı Fernando Eimboke’nin ‘Ördek Avı’ filmi ile En İyi Yönetmen Ödülünü kazandığı festivalde En İyi Senaryo Ödülü ‘Whisky’ ile Uruguaylı Gonzalo Delgado’ya verildi.

ntv-msnbc
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 15:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?