16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Türk gazetecinin yılan şovu

Bahattin Çağdaş, Londra'da yaşayan bir Türk gazeteci, merakını gidermek için yılanlarla samimi pozlar verince, adı "pitonsever Bahattin"e çıktı. Yılanseverliği, gazeteciliğinin önüne geçti.

Bahattin Çağdaş, gazetecilik mesleğine uzun yıllar Türkiye'de hizmet verdi. 2001 krizinde işsiz kalınca kendine yurt dışında "ekmek kapısı" aradı. 7 yıla yakın bir zamandan beri İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşıyor.

Yurt dışında yaşıyor ama Türkiye ile gönül bağı hiç kesilmedi. İngiltere'de yapılan Türkiye ile ilgili etkinliklerin bir çoğunda aktif rol alma çabasında.

Geçtiğimiz günlerde Londra’nın St.James’s Parkı’nda Türkler'in her yıl düzenlediği geleneksel “Yaza Merhaba 07 Turkish Picnic” yapıldı. Londra'daki Türkler'in organize ettiği piknik öncesinde ilginç biri parkta görünüyor. Vücuduna yılanları saran biri, çevresindekilerin meraklı bakışlarını görünce onlara, "yılanlarını gezdirmeye çıkardığını" söylüyor.


Türk gazeteci Bahattin Çağdaş, yılanla nasıl dostluk kurduğunu şöyle anlatıyor:

"Yılanlarını gezdirmeye çıkan kişiden rica ettim, bağış babında para istedi, verdim. Çoktandır merak ettiğim bir şeydi. Yılanlarla bu fotoğrafları çektik. Beni asıl şaşırtan çevrenin ilgisi ve şaşkınlığı oldu. Ki yılanlarla resim çektirmenin artık doğal karşılanacağını düşünüyordum."





kenthaber
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 18:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?