28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Türk-Rus sevgisi bambaşka!

Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği Başkanı Rimma Rizayeva, iki ülke arasında gelişen ve artan ilişkiler nedeniyle son 5 yılda 60 bin Türk-Rus evliliğinin gerçekleştiğini söyledi.

Rusya Eğitim Kültür ve İşbirliği Derneği, iki ülke arasında artan ilişkiler sonucu halklar arasında yaşanan sorunları gidermeye çalışıyor.

Derneğin en çok üzerinde durduğu konulardan biri ise, Türk-Rus evliliklerinden doğan çocukların yaşadıkları ortama uyum sağlaması. Dernek Başkanı Rimma Rizayeva, son beş yılda 60 bin Türk-Rus evliliği gerçekleştiğine dikkat çekerek iki ülke arasında köprü oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Ekonomist ve Avukat Rimma Rizayeva, son yıllarda Rusya ve Türkiye arasında devlet ve siyaset alanında atılan büyük adımların iki ülkeyi birbirine yaklaştırdığını anlattı. Türk işadamlarının yatırımları nedeniyle on binlerce Türk’ün Rusya’da yaşamaya başladığını, binlerce Rus’un da Türkiye’ye geldiğini belirtti. Bunların sonucunda da son beş yılda 60 bin Türk-Rus evliliği gerçekleşti.

Bu evliliklerden doğan çocuklar, toplumsal, ekonomik, kültürel, eğitsel sorunları da beraberinde getirdi. Rizayeva, dernek olarak Moskova ve İstanbul’da Rusça ile Türkçeyi yaygınlaştırmak için ücretsiz kurslar verdiklerini anlattı. Derneğin son günlerdeki en önemli etkinliği ise 1921 Rusya Türkiye Antlaşması’nın 85 yıldönümü kutlamaları.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 06:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?