16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Türk Telekom'dan 'evlilik kampanyası'

Türk Telekom, yeni evlenen çiftlere telefon hattını ücretsiz bağladığı dect telefonunu, ücretsiz olarak sunduğu "Evlilik Kampanyası" başlattı.

Türk Telekom, kampanya kapsamında, 15 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında evlenen tüm çiftlerin telefonlarını ücretsiz bağlarken, 99,9 YTL değerinde Panasonic marka, ev telefonlarından SMS atma özelliğine sahip TG7100 model dijital telsiz telefon (dect) verecek.

Ayrıca, ister ev ve iş ister cep telefonlarına gönderim yapmalarını sağlayan 300 adet SMS de evlilik hediyesi olarak sunuluyor.

Kampanyanın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Toros, kampanyanın yarın itibariyle başlayacağını söyledi.

Toros, kampanyayı sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiklerini ve evlenenlere düğün hediyesi olarak hazırladıklarını belirtti.

Türk Telekom’un daha önce yaptığı sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Toros, geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile okul yapma projesi başlattıklarını, bu proje kapsamında yarın Siirt’te bu okullardan birini açacaklarını bildirdi.

Türk Telekom Pazarlama Direktörü Erem Demircan da Türkiye’de 19 milyon telefon abonesi bulunduğunu bunun 3 milyonunu dijital telsiz telefonların oluşturduğunu ifade ederek, "Evlerdeki kablolu telefonları dijital telsiz telefonlara çevirmemiz gerektiğini düşündük. Türkiye’de yıllık 700 bin evlilik oluyor. Mayıs-Eylül döneminde ise bunun 400 bini gerçekleşiyor. Bu dönemi kapsayan kampanya yapmaya karar verdik" dedi.

Yapılan araştırmada evli çiftlerin yüzde 70’inin bunun bir ihtiyaç olduğunu söylediğini ifade eden Demircan, "Amacımız 400 bin çifte bu kampanya ile ulaşmak" diye konuştu.

Türk Telekom’un 2 bin 500 bayisi ve ofisi bulunduğunu belirten Demircan, kampanyaya katılmak isteyenlerin evlilik cüzdanı ile Türk Telekom yetkili merkezlerine başvurarak bu hizmetlerden faydalanabileceklerini anlattı.

Bunun için 24 aylık bir sözleşme imzalamak ve bu telefonu başkasına devretmemek üzeri bir taahhüt verilmesi gerektiğini söyleyen Demircan, stoklarla sınırlı kampanya kapsamında yeni evli çiftlerin 15 Mayıs’tan sonra evlenmişler ve evlerine telefon bağlatırken zaten bu ücreti vermişlerse, bağlantı ücretinin bir sonraki faturalarından otomatik olarak düşeceğini kaydetti.

"TÜRK TELEKOM TARİFELERİ EN UCUZ İLETİŞİM YOLU"
Soruları da yanıtlayan Demircan, "Kim evlenirse evlensin 400 bin çifte kadar bu hizmeti vermek istiyoruz. Bu 400 bin çiftin en az yarısından fazlasına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Kampanyayı 400 binine de vermeye yönelik yapıyoruz" dedi.

Anket çalışmasına katılan yeni evlenen çiftlerin yüzde 30’unun ev telefonu istemediğinin hatırlatılması üzerine de Demircan, "Yüzde 30’un gönlünü de çelmeyi, 400 bin evlenen çiftin evine girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu."24 ay sonra fiyat tarifeleriniz ne olur"’ sorusuna karşılık da Demircan, Türk Telekom tarifelerinin Türkiye’de en uygun fiyatlı, en ucuz iletişim yolu olduğunu, evden aramanın bazen cepten cebi aramanın maliyetinin 4-5’te biri maliyetinde olduğunu söyledi.

Demircan, "Türk Telekom bugün olduğu gibi 24 ay sonra da en uygun servisi vermeye devam edecek" diye konuştu.

JAPONYA’DA FABRİKALARIN DEVREYE GİRMESİ
Tekofaks Genel Müdürü Serhat Tatlı da bu aktiviteyi yılın kampanyası ve iş ortaklığı olarak gördüklerini, Japonya’yı da tüm fabrikaları da işin içine kattıklarını belirtti.

Türk Telekom’un 50 YTL değerinde telefonlar hediye edebilecekken işin ucuzuna kaçmadığını, SMS özelliği olan telefon verdiğini ifade eden tatlı, bunu takdirle karşıladıklarını belirtti.

Türkiye’de 3 milyon dect telefon satıldığını, penetrasyon oranının da yüzde 14 olduğunu ifade eden Tatlı, bunun da yüzde 40’ını Panasonic marka ürünlerin oluşturduğunu anlattı.

Tatlı, dect telefonlar içinde SMS gönderme özelliği olan telefonların satışlarının da arttığını, geçen yıl bu oran yüzde 10 iken bu yılın ilk 2 ayında yüzde 15’e çıktığını, Panasonic’te ise geçen yıl bu oran yüzde

15 iken bu yıl yüzde 32’ye ulaştığını vurguladı.

Soruları da yanıtlayan Tatlı, bu talebi kısa sürede karşılamak mümkün olmadığı için, diğer ülkeler için üretilen telefonların da Türkiye’ye yönlendirilmesi açısından Japonya’da fabrikaların devreye girmesi gerektiğini, bununla ilgili olarak da ciddi destekler aldıklarını belirtti.

Avrupa’da yıllık 40 milyon dijital telsiz telefon satıldığını, kampanya ile oluşacak talebin Avrupa’nın yüzde birine tekabül ettiğini ifade eden Tatlı, "400 bin insanın 400 bini de istese insanları mağdur etmeden 400 bin adete kadar sağlamaya hazırız" dedi.
Vatan
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 19:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?