20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Türkiye ilk kez Euroskills’te

Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türk Milli Takımı bu sene ilk defa yapılan Mesleki Beceriler Olimpiyatlarına katılacak. Rotterdam’da yapılacak olan Euroskills (Avrupa Mesleki Beceri Olimpiyatları) sayesinde birçok Türk genci, dünyanın en büyük endüstri kuruluşlarının bulunacağı sektörel ortamda adını duyurma olanağı bulacak.

Ayakkabı imalatından modaya, çiçekçilikten, aşçılığa, kuaförlüğe, bilgisayardan otomasyona kadar bir çok alanda yarışacak olan milli takım olimpiyatlara ilk defa katılmasına rağmen ev sahibi Hollanda’dan sonra kurulan Avrupa’nın en büyük ikinci takımı olarak da dikkat çekiyor.

Avrupa Mesleki Beceri Olimpiyatlarında Türk Çiçekçilerini İnterflora Çiçekçileri Derneği ekibi temsil edecek. EuroSkills 2008 Meslek Beceri Olimpiyatlarına katılmanın herkese önemli yararlar sağlayacağını belirten İnterflora Çiçekçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Gedik yarışmalara katılanların kendileri için en fazla yararı sağlamalarını teşvik edeceklerini söyledi. 50 kişiye yaklaşan Milli Takım 16 Eylül 2008 Salı günü önce Amsterdam’a buradan da Rotterdam’a hareket edecek. Rotterdam’ın en büyük tesislerinden Ahoy’da yapılacak yarışma 18-19 ve 20 Eylül 2008 tarihlerinde 3 gün sürecek. 31 Avrupa ülkesinin katılacağı yarışmada açılışı AB Eğitim, Öğretim, Kültür ve Gençlik Delegesi Jan Figel yapacak. Hollanda Kraliyeti, Hollanda’ nın Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanı, Rotterdam Belediye Başkanı ve çok sayıda önemli davetlinin katılacağı organizasyon 21 Eylül 2008 Pazar günü sona erecek.

yenibiriş
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2008 Pazar 17:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?