19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Türkiye'de 3 bin 852 Kuran kursu var

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Türkiye genelinde 2003-2004 yılında faaliyet gösteren toplam 3 bin 852 Kuran kursu bulunduğunu bildirdi.

Devlet Bakanı Aydın, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı’nın "lise bitirme kolaylığı sağlayan Kur`an kurslarına öğrenci alınacağına" dair gazetelere verilen ilanla ilgili olarak soru önergesini yanıtladı.

VALİLİKLERE TALİMAT

Diyanet İşleri Başkanlığı`na bağlı Kuran kurslarının mevzuata uygun olarak faaliyetini sürdürdüğünü belirten Aydın, bu çerçevede 22 Eylül`de Kur`an kurslarıyla ilgili yönetmelik ve yönergelerin titizlikle uygulanması konusunda bütün valiliklere talimat gönderildiğini belirtti. Aydın, Kur`an kursu açma yetkisinin Diyanet İşleri Başkanlığı`na ait olduğunu, vakıf ve dernekler dahil hiçbir gerçek ve tüzel kişi tarafından Kur`an kursu açılamayacağını kaydetti.

MÜFTÜLÜĞE TALİMAT VERİLDİ

Gazalcı`nın soru önergesine konu olan duyurunun, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın bilgisi dışında, kursla ilgili dernek yönetimince yapıldığını bildiren Bakan Aydın, ``Bu konuda dernek yetkililerinin uyarılması ve bu tür hareketlere meydan verilmemesi için müftülüğe gerekli talimat verilmiştir`` dedi.

3 BİN 852 KURAN KURSU

Türkiye`de halen 8 yıllık zorunlu eğitimin uygulandığını ve Kur`an kurslarındaki eğitim öğretim hizmetlerinin bu doğrultuda yürütüldüğünü vurgulayan Aydın, ``Diyanet İşleri Başkanlığı`na bağlı 2003-2004 yılında faaliyet gösteren Kur`an kursu sayısı 3 bin 852`dir`` dedi. Bakan Aydın, Kur`an kurslarında müfredat programının uygulandığını ve dışarıdan lise bitirme eğitiminin uygulanmadığını bildirdi.
ANKA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 19:10:20
Güncelleme :18 Ekim 2004 Pazartesi 16:17:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?