22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Türkiye'den yeni yıl manzaraları

Yeni yılın ilk dakikalarında Türkiye'de yine bildik manzaralar yaşandı. Silahlar yine kutlamaların vazgeçilmez bir parçasıydı....

YENİ YILIN İLK ALKOLLÜ SÜRÜCÜSÜ 

Başkent yeni yılın ilk alkollü sürücüsü ile sabah saatlerinde tanıştı. Sabahın erken saatlerinde düz yolda önce kaldırıma sonra bariyerlere çarpan alkollü sürücü, kazada yaralanan arkadaşlarına aldırmadan kendilerine yardım etmek isteyen polis ekiplerine ve basın mensuplarına saldırdı. 

Ankara Eskişehir yolu üzerinde Emin Utku Yetki kontrolündeki 06 RY 689 plakalı araç sürücüsünün aşırı alkollü olması nedeniyle Eskişehir yolu üzerindeki Armada alış veriş merkezi önünde kontrolden çıkarak önce kaldırıma oradan bariyerlere ve son olarak aydınlatma lambasına çarparak durabildi. Araç içerisinde bulunan Ceren Halaç direğe çarpan araç içerisinde sıkıştı. Olay yerine kısa zamanda gelen polis ekipleri tarafından araçtan çıkartılan Halaç, ambulans ile Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bu esnada yaralı arkadaşını hastaneye değil evine götürmek istediğini söyleyen, isminin Tolga olduğu öğrenilen alkollü şahıs önce polis ekiplerine saldırdı. Olay yerinde sadece görevlerini yaparak kendilerine yardım etmek isteyen polisleri iterek tehditler savuran alkollü şahıs, "Senin müdürün kim, onu getiririm buraya, Sen kim olduğunu sanıyorsun, ben onu eve götürmek istiyorum bana karışamazsın" diyerek saldırdı. Polislerin ikna çabalarına aldırmadan ortalığa tehditler savuran alkollü şahıs yaralı arkadaşı Ceren Halaç'ı kolundan tutarak iteklemeye başladı. Yaralı Halaç'ı polis ekipleri güçlükle sarhoş şahsın elinden alarak 112 Hızır Acil ekiplerine teslim etti.

Hızını alamayan alkollü şahıs karşısında basın mensuplarını görünce "Neyi çekiyorsunuz akıllı olun sizi buradan sürdürürüm. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Elinizden o kamerayı alırım" diyerek tehditler savurdu. Alkollü sürücü Emin Utku Yetki ve isminin Tolga olduğu öğrenilen alkollü şahıs çevredekilerin sakinleştirmesine aldırmadan küfürler savurarak uzun süre hem basın mensuplarına hem polis ekiplerine saldırmaya devam etti. Bilkent Üniversitesi öğrencisi oldukları öğrenilen alkollü şahıslarla ilgili olarak polis ekipleri soruşturma başlattı. 

TRABZON'DA CİNAYET 

Trabzon'da dün gece bir kişi silahla vurularak öldürüldü.
Edinilen bilgiye göre, Boztepe Mahallesi Piknik Alanı'nda yeni yılın ilk saatlerinde Ahmet Çakmakoğlu (47) isimli bir kişi, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan olayda göğsünden silahla vuruldu. Ağır yaralı olarak ambulansla Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne kaldırılan ve ameliyata alınan Çakmakoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. 


ERZURUMLULAR YENİ YILA EKSİ 30 DERECEDE GİRDİ

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki yılbaşı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Eksi 30 derecede kar üzerinde geriye sayım yaparak yıl başını karşılayan Erzurumlular ve turistler Meşaleli Kayak gösterisini izleyerek, yeni yıla ateş etrafında çılgınca dans ederek girdi.
Yılbaşı tatilini kayak merkezinde geçiren Rus, Ukrayna ve Hollandalı turistler, Dedeman Otel'de düzenlenen yılbaşı eğlencesi programında kar üzerinde ateş üzerinden atlayarak, sıcak şarap içerek, çılgınca eğlendiler.

Havai fişek gösterisi altında birbirlerine sarılarak çılgınca dans eden yerli ve yabancı turistler renkli görüntüler oluşturdu. Düzenlenen Meşaleli Kayak Gösterisini büyük bir zevkle izleyen turistler, gecenin ilerleyen saatlerine kadar yıl başını kutladılar. 


2007 YILININ İLK BEBEKLERİ İKİZ 
2007 yılının ilk dakikalarında Bartın'da çifte mutluluk yaşandı. Doğumuna 35 gün kala dünyaya ikiz bebek getiren anne, 2 erkek bebek beklerken, bir erkek bir de kız çocuk dünyaya getirmenin sürprizi ile yeni yıla girdi. Ayrıca Yıldırım çiftinin 16 yıl sonra 2 çocuğu daha oldu. Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 2007 yılının ilk bebekleri ikiz olarak dünyaya geldi. Semiha (33) ve Davut Yıldırım (35) çifti 2007 yılının ilk dakikalarında çifte mutluluk yaşadı. Semiha Yıldırım, 2.5 kilogram ağırlığında kız bebek ile 2.638 kilogram erkek çocuk dünyaya getirdi. Tır şoförü olan baba Davut Yıldırım işte olduğu için dünyaya gelen ikiz bebeklerini göremedi. Aile 2 erkek çocuk beklerken, biri erkek diğeri kız çocuk dünyaya geldi. 

Ferdi (17) ve Özlem (16) isimlerinde 2 çocukları bulunan Semiha Yıldırım 16 yıl sonra ikiz bebek dünyaya getirmenin mutluluğunu yaşarken, yeni yılda böyle bir mutluluk yaşamanın ayrı bir tat verdiğini, çocukların bakımının zor olacağını söyledi. Anne Yıldırım,"Biz 2 erkek çocuk beklerken, bir kız bir erkek doğdu. Eşimle düşünerek karar vereceğiz ama sanırım bebeklerimizin isimleri Sıla ve Oğuzhan olacak" dedi. Bebeklerin ve annenin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. 

YENİ YILA DENİZDE GİRDİLER

Antalya'da bir grup vatandaş yeni yıla denizde girdi. 

Kendilerine Konyaaltı Yaz Kış Denize Girenler Grubu adını veren yaklaşık 50 kişilik grup yeni yıla Konyaaltı sahilinde denizde girdi. Grupta yer alan vatandaşların ailelerinin de katıldığı yeni yıl kutlaması renkli görüntülere sahne oldu. Geleneksel hale getirdikleri yılbaşı kutlamalarını bu yıl da devam ettiren Konyaaltı Yaz Kış Denize Girenler Grubu yine her yıl farklı konularda pankartlar açma geleneğini sürdürerek bu yılbaşı gecesinde de denizde "Emeklinin aylığına göz koyan iktidar, dilerim olmasın asla bahtiyar" şeklinde pankart açtı.
Sahil kenarında yaktıkları ateş kenarında darbuka çalıp güle oynaya eğlenen gruba, yakınları da katılınca yıllar boyu devam eden gelenek sahilde adeta bir yılbaşı eğlencesine dönüştü. 23.05 sıralarında denize giren ve yeni yıla denizde giren grup 00.15'e kadar denizde güle oynaya eğlendi. 

Grup sözcüsü Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Turgut Tirit, yeni yılda herkese sağlık ve mutluluk dilediklerini belirterek, kazasız bir yılbaşı temennisinde bulundu. Grubun bayan üyesi Hicran Karabudak ise yeni yıla denizde girmekten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. 

SAMSUN'DA YENİ YIL SİLAHLARLA KARŞILANDI

Samsun'da, Kurban Bayramı münasebetiyle evlerine kapanan vatandaşlar, yeni yılı evlerinden tabanca ve tüfeklerle havaya ateş ederek karşıladı. Yeni yıl kutlamaları Samsun'da sönük geçti. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde 2006'ya veda ederek 2007 yılına "merhaba" diyen vatandaşlar, Kurban Bayramı nedeniyle yeni yılı evlerinde kutlamayı tercih etti. Samsun'un en işlek caddesi olan ve yeni yıl kutlamalarının yapıldığı İstiklal Caddesi'nde, az sayıda vatandaş kutlama yaptı. Geçmiş yıllarda vatandaşların akın ettiği sokaklar, 2007 yılı kutlamalarında boş oldu. 

Yeni yılın ilk saatlerinde bazı vatandaşlar evlerini camında maytap yakarak yeni yıla "merhaba" dedi. Sokaktaki bazı vatandaşlar ise Samsunspor sloganı atarak yeni yılı kutladı. Evlerine kapan vatandaşlar saatler 00.00 olduğunda istenmeyen manzaralar oluşturdu. 2006'nın sona erdiği ve 2007'nin başladığı dakikalarda şehir adeta silah sesleriyle yankılandı. Çok sayıda vatandaş evlerinin camları ve balkonlarından havaya ateş açarak yeni yılın gelişini kutladı. Şehirde yankılanan silah sesleri arasında makineli tüfek sesinin de duyulması dikkat çekti. Emniyet güçleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Silah seslerinin geldiği yere yönelen polisler, birçok yerde boş kovan araması yaparak havaya ateş edenleri bulmaya çalıştı. 

Samsun'da 2007 yılının ilk saatlerinde bebek doğmadı. Samsun doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde doğum bekleyen 4 hasta yeni yılın ilk saatlerinde çocuklarını dünyaya getiremedi. 

YENİYILDA KARDEŞ KAVGASI KANLI BİTTİ 

Bursa'da yılbaşı gecesi evlerinde alkol alan iki kardeş birbirlerini bıçakla yaraladı. 

Edinilen bilgiye göre Yıldırım İlçesi, Eğitim Mahallesi, Albay Sokak'ta oturan anneleri öz, babaları ayrı olan İsmail Çamlı (28) ve kardeşi Yusuf Demirbaş (22), yeni yılı evlerinde birlikte alkol alarak kutlamak istedi. Bir süre sonra içkileri biten kardeşler, bayiden kimin içki alacağı konusunda birbirleriyle tartışmaya başladı. Alkolün de etkisiyle büyüyen kavgada, kardeşler birbirlerine bıçak ve sert cisimlerle saldırdı. Çocuklarının kavgasını ayırmak isteyen anne Ferdane Demirbaş da elinden aldığı bıçak darbesiyle yaralandı. 

Kavgada, İsmail Çamlı tarafından başından ve kolundan aldığı bıçak darbeleriyle yaralanan Yusuf Demirbaş, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahelesi yapılarak Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Diğer yandan kavga sonrasında kanlar içinde kalan İsmail Çamlı ise, olay yerine giden polis ekipleri tarafından aynı hastaneye kaldırıldı. Ekip otosundan indirilirken polislere önce kelepçe takıp takmayacaklarını soran Çamlı ardından hastane bahçesinden kardeşini aradı. Yalın ayakla hastaneye giren Camlı'nın vücudunda bıçak izine rastlanmazken, Demirbaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

HAKKARİ'DE KÜRTÇE ROCK

Hakkari'de gençler, yeni yıla Kürtçe rock müzik eşliğinde eğlenerek girdi. Hakkari'nin Altay Caddesi üzerindeki Belediye İş Merkezi'nde bulunan ilin tek asansörlü Mars isimli restorantta düzenlenen yeni yıl kutlamaları ilginç görüntülere sahne oldu. Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydı'nın kardeşi Enver Aydı'nın sahne aldığı gecede gençler Kürtçe Rock müzik eşliğinde halay çekerek doyasıya eğlendi. Sahnede halay çekenlerin üzerine peçete atılmasıysa dikkat çekti.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2007 Pazartesi 11:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?