16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Türkiye'nin Facebook'u

Arkadaşların birbiriyle iletişime geçebileceği bir sistem olarak gelişen ve 15 milyar dolarlık piyasa değerine erişen Facebook’un Türkiye versiyonu mondus.net, Şubat ayından beri erişime hazır.

Facebook sosyal ağ modelini Türkiye’de ‘mondus.net’ adıyla yaklaşık 9 ay önce hayata geçiren Cem Sertoğlu, Facebook’un ileride bir çöpçatan sitesine dönüşebileceğini söyledi. Sertoğlu, Türk kullanıcıların eski sosyal ağ kullanım alışkanlıklarını Facebook’da da devam ettirdiklerini belirtti ve “Birden fazla insan bir kişi adına profil yaratıyor Facebook’da. Kafa karıştırıyor. İnsanlar arkadaşlarını ekledik sanarken tanımadıkları kişlerle bağlantıya geçiyorlar. Hiçbir kimlik doğrulama sistemi olmadığı için Türk kullanıcısının bunun önüne geçmesi zor”dedi.


Mondus’u Facebook gibi network’ler üzerine inşa ettiklerini belirten Sertoğlu, e-mail adresi bazında insanların doğrulanmış şekilde üye olmalarını sağladıklarını belirtti ve ileride ekleyecekleri güvenlik sistemlerini, “Kısa vadede cep telefonlarıyla kimlik doğrulama, bir ileri safhada TC kimlik no’larıyla kimlik doğrulaması opsiyonlarını yapacağız” sözleriyle anlattı.

Bugüne kadar Mondus’un 17 bin 500 üyeye eriştiğini belirten Sertoğlu, Facebook’un bir sosyal ağ içinde neler olabileceği konusunda Türk kullanıcısının ufkunu açtığını da ifade etti.

CNBC-E
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 12:27:03
Güncelleme :31 Ekim 2007 Çarşamba 12:30:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?