19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Türkiye’yi Fransız güzeller tanıtacak

Türkiye’nin AB üyeliğine yoğun şekilde muhalefet eden Fransa’nın tek güzellik yarışmasına Antalya damga vuracak. Sponsoru olduğumuz yarışmayı izleyecek 9 milyon Fransız, 15 dakika boyunca Türkiye’den görüntüler izleyecek...

Fransa güzellik yarışmasının (Miss France) 4 Aralık Cumartesi akşamı yapılacak finali, Türkiye’nin tanıtımına sahne olacak. Türkiye’nin AB üyeliği konusunda olumsuz bir havanın estiği Fransa’da doğrudan kamuoyuna yönelik tanıtım atağı başlatıldı.
Bu çerçevede, Türkiye’nin Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği bu yıl Miss France-2005 yarışmasına sponsor oldu. Antalya-Belek’te geçen ay 12 gün kamp yapan Miss France yarışmasının finalistleri, TF-1 kanalında canlı yayınlanacak güzellik yarışmasında, sahneye Türkiye görüntüleri eşliğinde çıkacak.

9 milyon kişi izleyecek

Fransa’nın Tours kentinde yapılacak finalde, 15 dakika boyunca Türkiye görüntüleri ekrana gelecek ve Fransız güzeller yarışırken Türkiye’nin tanıtımını da yapmış olacaklar.
47 finalistin, yakın plan ve genel tanıtım çekimleri Perge, Side Apollon Tapınağı, Antalya Müzesi gibi tarihi mekanlar ile turistik tesisler, golf alanları ve Antalya şehir içinde yapıldı.
Sunuculuğunu Jean Pierre Foucault’nun yapacağı Miss France güzellik yarışmasını 9 milyon Fransızın izlemesi bekleniyor. Ayrıca, yarışma sırasında ünlü sihirbaz David Copperfield’in öğrencisi Fransız sihirbaz Pierre Ruby de gösteri yapacak.

’Yeryüzündeki cennet burası olmalı’

Miss France-2005 yarışması öncesinde, Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin organizasyonuyla Antalya-Belek’e götürülen 18-23 yaşları arasındaki 47 finalist, Xanadu Resort Otelinde 12 gün süreyle kamp dönemi gerçekleştirdi.
Türkiye’yi ilk kez finalistlerle birlikte ziyaret eden Miss France Güzellik Yarışması Genel Koordinatörü Genevieve de Fontenay, basına yaptığı açıklamada, Türkiye izlenimlerini, ’’Yeryüzündeki cennet burası olmalı’’ şeklinde ifade etti.
Antalya kampı sırasında tempolu bir çalışma dönemi geçiren finalistler, boş vakitlerinde kültürel ve turistik ziyaretler de gerçekleştirerek Antalya ve yöresini ziyaret etme olanağı buldular.

Ermeniler tepki göstermişti

Fransa’nın tek güzellik yarışması Miss France’ın 2005 yılı kampının Türkiye’de yapılması kararı, ülkede yaşayan Ermeniler’in tepkisine neden olmuştu.
Güzellerle birlikte 120 kişilik ekibi Antalya’ya getirerek 5 gün kamp yaptıran organizatör Genevieve de Fontenay, Ermeniler’in kendisine Türkiye’ye gitmemeleri için mektuplar yazdığını söylemişti.
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 00:07:19
Güncelleme :3 Aralık 2004 Cuma 00:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?