24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Türkiye’yi karalayan televizyon dizisine tepki

Washington - ABD’de yayımlanan ve Beyaz Saray’ın çalışma kanadından adını alan "West Wing" (Batı Kanadı) adlı televizyon dizisinde Türkiye’nin, zina yapan kadınları kafasını keserek cezalandıran bir ülke olarak tanıtılması, Türk toplumunda tepki yarattı.

NBC televizyonunda yayınlanan dizide, zina yapan bir Türk kızının kafası kesilerek idama mahkum edilmesi üzerine ABD Başkanı devreye giriyor ve kızı kurtarmaya çalışıyor.

Dizinin yayınlanmasının ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, NBC televizyonu yönetimine mektup yazarak, Türkiye ile ilgili gerçekleri tahrif eden bu bölümden hayal kırıklığı duyulduğunu ifade etti. Türk yetkilileri, Washington’da ayrıca bu konuda hukuki olarak ne tür tedbir alınabileceğini incelemek üzere hukuk danışmanlarına başvurdu.

West Wing dizisi, son dönemde ABD’de Türkiye’yi yanlış aksettiren ikinci televizyon dizisi oldu. Son olarak, Fox televizyonunda yayınlanan "24" adlı dizinin yeni sezonunda bir Türk ailesi, ABD’de beş yıl dikkat çekmeden yaşadıktan sonra terörist eylemlerde bulunurken gösteriliyor.

Büyükelçi Loğoğlu’nun, aynı şekilde Fox televizyonu yetkililerine de mektup göndererek Türkiye’nin kamuoyunda yanlış aksettirilmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2005 Cuma 14:51:25
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 14:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?