22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Türkler hayatından memnun'

Pew Araştırma Merkezi adlı Amerikan kuruluşunun yayımladığı yeni "küreseleğilimler" raporuna göre, Türkler, son beş yıl içinde “daha tatmin edici bir yaşam” sürdürüyor. Türklerin yüzde 77'si ise ABD'yi potansiyel askeri tehdit olarak görüyor.


AKP TATMİN EDİYOR

Pew Araştırma Merkezi'nin, 47 ülkeyi içeren kapsamlı kamuoyu araştırması, Türkler'in son beş yıl içinde “daha tatmin edici bir yaşam” sürdüğünü ortaya koydu. Türkiye'den 971 kişinin denek alındığı çalışmada, “Gelecek nesil daha iyi mi yoksa daha kötü bir yaşam içinde mi olacak?” sorusuna, yüzde 31 oranında “daha iyi”, yüzde 51 oranında “daha kötü” ve yüzde 8 oranında da “aynı” yanıtı verildi.

Türk halkının yüzde 46'sı ekonomik durumu iyi olarak değerlendirirken, hayatlarından memnun olanların oranı ise yüzde 26'da kaldı.

Nisan-Mayıs aylarında 47 ülkede yapılan anketin verilerinden yararlanılarak hazırlanan raporda, Türk halkının yüzde 64'ünün de ABD'yi Türkiye'ye yönelen en büyük tehdit kaynağı, yüzde 77'si de ABD'yi potansiyel askeri tehdit olarak değerlendirdiğine işaret edildi. Türklerin tehditler listesinde ABD'yi, yüzde 13 ile Irak, yüzde 9 ile Rusya ve yüzde 6 ile İran izledi.

Pew tarafından üç hafta önce yayımlanan başka bir anket raporunda da Türk halkının sadece yüzde 9'unun ABD'ye olumlu baktığı dile getirilmişti.

EN BÜYÜK SORUN TERÖR

Yeni raporda da Türklerin yüzde 72'sinin, terörü ülkenin en büyük sorunu olarak gördüğüne işaretedildi. Anket verilerine göre, Türk halkının yüzde 63'ü siyasi liderleri beğenirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne olumlu bakanların oranı da yüzde 85 oldu.

Medya ise anketin kaybedenleri arasında yer aldı. Ankete göre, Türklerin sadece yüzde 26'sı, medyanınolumlu bir rol oynadığını düşünüyor.

A.A.
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2007 Çarşamba 13:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?