22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Türküm demek hoşuma gidiyor'

Şimdi Türküm demek hoşuma gidiyor" 


"Bir Ömür Yetmez" adlı filminin İspanya'da gösterime girecek olması sebebiyle başkent Madrid'e gelen yönetmen Ferzan Özpetek, "Şimdi Türküm demek hoşuma gidiyor" dedi.


30 yıla yakın zamandır Roma'da yaşayan ve İtalyan vatandaşlığı da bulunan Özpetek, "Geçmişte hep İtalyan tarafım ön plana çıkartıldı. Şimdi Türküm demek hoşuma gidiyor. Bir proje olunca Türkiye'yi temsil etmekten zevk alıyorum. İlk başlarda herkes biliyor, Türkiye'den destek almadım ama yine de şimdi temsil etmek hoşuma gidiyor" diye konuştu.

Başarısının en temel sebebini "Türkiye beni iyi besledi" diye açıklayan ünlü yönetmen, "Sadece ben değil Fatih Akın da böyle. Almanya'da doğdu ama Türklerden beslenen biri. En büyük tebrik; hayranınız olan birisinin yanınıza gelerek (Sizi çok beğeniyorum ve doğduğunuz ülkeyi gidip görmek istiyorum) demesi. Bundan büyük haz duyuyorum" dedi.

"Türkiye'nin son yıllarda Avrupa'da çok gündemde olmasından dolayı çevresindeki insanların da bilip bilmeden Türkiye hakkında yorumlar yapmaya başlamasına sinirlendiğini" anlatan Özpetek, "Ben Türkiye hakkında laf söyleyebilirim ama başkası söylerse kızıyorum" diye konuştu.

Geçen 10 yılda 6 film çeken Özpetek, "Artık İtalya'da Özpetek filmi diye bir olgu var. Bir film gördüklerinde bu Özpetek filmi stilinde diyebiliyor. Sinemaya farkında olmadan getirdiğim yenilikler var" değerlendirmesinde bulundu.

22 Ekimde yazar Melania G. Mazzucco'nun "Un Giorno Perfetto" (Mükemmel Bir Gün) adlı kitabından uyarlanan yeni filminin çekimlerine başlayacak olan Özpetek, filmin, "yine de küçük bir umut bırakarak biteceğini" kaydetti.

Özpetek ayrıca, yönetmenliğe başladığından bu yana çekmek istediği "Anadolu Çiçeği"ni gelecek yaz çekeceğini açıkladı.

Öte yandan, Özpetek, son günlerde hakkında çıkan Roma Belediye Başkanı Walter Veltroni'nin kurma hazırlığında olduğu Demokrat Parti'den siyasete gireceği iddialarını yalanladı.

"Milletvekilleri insanlardan çok uzaktalar" diyen Özpetek, Politikacılar otobüse, metroya binmiyorlar, halkla birlikte sokaklarda yürümüyor. Mavi makam arabasına, yatlara binen bir siyasetçi halkı nasıl anlar ve sorunlarına çözüm getirebilir?" ifadesini kullandı.

"Ben dünyanın çok karanlık bir döneme doğru gittiğine inanıyorum" diyen Özpetek, "Din insanların sığınacak olması gereken bir şeyken kaygılanacağı bir şey oldu. Din huzur ve rahatlık iken insanoğlunun yarattığı bir kaygı haline geldi" diye konuştu.

Çok sayıda ödülü bulunan Özpetek, gelecek haftalarda da çok önemli bir ödül alacağını belirtti. Özpetek, İtalya Cumhurbaşkanlığının "Şövalye Madalyası"nın Türkiye'de İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından kendisine verileceğini söyledi.

Özpetek, kanser araştırmalarıyla ilgili çektiği bir spottan dolayı 9 kasımda yine İtalya Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirileceğinin kendisine bildirildiğini kaydetti.

aa
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?