16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Uçak saldırı sonucu düşmemiş

Amerikan Ordusu, Türk işçileri taşıyan Moldova uçağının 9 Ocak'ta  Bağdat'ta düşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Uçağın neden düştüğü henüz tam olarak belirlenemedi. Fakat olay, saldırı sonucu gerçekleşmişe benzemiyor" ifadelerini kullandı.

Adana'dan Irak'ın Beled kentine gitmek üzere 9 Ocak'ta havalanan Moldova uçağının düşme sebebi belirlenemedi. ABD Ordusu, uçaktaki 35 Türk işçiden 34'ünün ölümüne yol açan olayla ilgili bir açıklama yaparak, uçağın 'saldırı nedeniyle düşmüşe benzemediğini' bildirdi. Uçağın karakutusunu Türk ya da Moldovalı yetkililere teslim etmeyen ABD Ordusu, "Uçağın neden düştüğü henüz tam olarak belirlenemedi. Fakat saldırı nedeniyle düşmüşe benzemiyor" açıklamasını yaptı.

Tuğgeneral Robin Rand imzasıyla yapılan açıklamada, "Bu cesur işçiler, Irak'taki misyonumuza yardım etmeye geliyordu. Kayıpları bir trajedidir" denildi.

Amerikan Ordusu, uçağın enkazının Beled'deki hava üssünde Irak hükümetinin yapacağı soruşturma için bekletildiğini duyurdu.

Türk yetkililer uçağın kötü hava şartlarıyla düşmüş olabileceğini, Irak makamları ise olayın muhtemel sebebinin teknik bir arıza olabileceğini bildirmişti.


zaman/cha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 12:01:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?