19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Üçüncü Üzmez vakası!

Hüseyin Üzmez davasıyla başlayan skandallar zincirine bir yenisi eklendi Adli Tıp, baba ve amcasının tacizine uğrayan kıza 'Sağlam' raporu verdi.

Adli Tıp'ı bir Adli Tıp'a göndermek artık şart oldu. Üzmez davasında tacize uğrayan küçük kıza, "Ruh sağlığı iyi" raporu veren Adlu Tıp Kurumu, bir skandala daha imza attı. İzmir'de babasının ve amcasının tecavüzüne uğrayan kaçak kız için 2 hastane "Psikolojisi bozulmuş" raporu verdi. Ancak Adli Tıp'tan gelen rapor herkesi şoke etti. Kurum, E.U. isimli küçük kızın "Ruh sağlığının yerinde" olduğuna dair rapor verdi.


14 yaşındaki küçük kız, babası ve amcası tarafından cinsel istismara uğradı. Adli Tıp yine 'Ruh sağlığı iyi' raporu yazdı.

İzmir'de 2 yıl önce meydana gelen olayda, 14 yaşındaki E.U., babasının ve amcasının cinsel istismarına uğradığını öne sürdü. Küçük kızın herkesi şok eden anlatımları üzerine tutuklanan baba ve amca hakkında, 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden verilen 2 ayrı raporda, küçük kızın uğradığı cinsel istismar nedeniyle psikolojisinin bozulduğu belirtildi. Ancak, Adli Tıp Kurumu'ndan geçtiğimiz haftalarda gönderilen rapor, mahkeme heyeti dahil herkesi şok etti.

AVUKAT RAPORA İTİRAZ EDECEK
Daha önce Hüseyin Üzmez'in istismarına uğrayan 14 yaşındaki B.Ç. ve Samsun'da tecavüze uğrayan G.T. adlı kadına "Ruh sağlığı bozulmamıştır" raporu veren Adli Tıp, yine aynı raporu yazdı. Küçük E.U.'nun psikolojik olarak sağlıklı olduğu belirtildi. İzmir Barosu tarafından küçük kızın savunması için görevlendirilen avukat ise Vakit yazarı Hüseyin Üzmez vakasından daha ağır trajıkomik bir raporla karşı karşıya kaldıklarını öne sürerek, küçük kızın ruh sağlığının bozulmaması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını, rapora itiraz edeceklerini belirtti.

Ali EYCE/Takvim
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 05:12:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İKRAM ASLAN IP: 78.160.47.xxx Tarih : 14.12.2008 11:47:48

"PES DOĞRUSU" DEDİRTEN BU SAÇMA RAPORU YAZANLARA, HATTA BUNLARI O GÖREVDE HALA TUTANLARA AĞZIMA GELENİ BİR GÜZEL SÖYLEYEYİM DİYE YORUM YAZMAK ÜZERE 'YORUM YAZ' LİNKİ AÇTIM. BİRDEN BİR ŞEY DİKKATİMİ ÇEKTİ. ALT KISIMDA YORUMCUYA BİR UYARI VAR: ....Yapmış olduğunuz yorumun toplum ahlak ve huzurunu rahatsız edici unsurlar taşıması halinde Kenthaber ... yorumunuzu değiştirebilir veya iptal edebilir... ALLAH İSLAH ETSİN ! DAHA NE DİYEYİM. YAHU !.. HABERİN KENDİSİ ZATEN 'TOPLUM AHLAK VE HUZURUN İÇİNE ETMİŞ DURUMDA' BENİM YAZACAĞIM YORUMU ENGELLESENİZ NE ÇIKAR. ALLAH HEPİNİZİ İSLAH ETSİN !..