22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ukraynalı gelin Müslümanlığı seçti

Ukraynalı Oya Coşkun, Tokat İl Müftülüğü'nde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

İstanbul'da yaklaşık 6 yıl önce tanıştığı Fatih Coşkun ile evlenen Olga Micoryan, ilk olarak ismini Oya Coşkun olarak değiştirdi. Yaklaşık 4 yıl öncede başını kapatan Oya Coşkun, Müslüman olmaya karar verdi. Kayınpederi Mahmut Coşkun ve kayınvalidesi Huriye Coşkun ve iki yaşındaki oğlu Tacettin ile İl Müftülüğü'ne gelen Oya Coşkun için ihtida töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Mustafa Kaya ile birlikte Kelime-i Şahadet getiren Oya Coşkun, Müslüman oldu. Yapılan duanın ardından ihtida belgesini sunan Müftü Kaya, "Siz şu anda annesinden yeni doğmuş bir bebek kadar masum ve günahsız bir insan oldunuz" dedi.

Oya Coşkun, Müslümanlığı tercih etmesindeki etkenin evlendikten sonra eşinin verdiği dini bilgiler olduğunu ifade ederek, "Eşim Tokatlı, şuanda buradayız. Ama İstanbul'da ikamet ediyoruz. Evlenmeye karar verdiğimizde ailem eşin neyse sende onu gibi olacaksın demişti. Bende bazı yönleri nedeniyle Müslüman olmaya karar verdim" diye konuştu.

Oya'nın Müslüman olmasını mutluluğunu yaşayan Kayınpederi Mahmut Coşkun ise gelinin İslamiyet'i tam olarak yaşamasını ümit ettiğini kaydetti. Oğlu'nun yabancı birisi ile evlenmesini ilk zamanlar yadırgadıklarını ifade eden Coşkun, "Fakat, bizim dinimizden olmayan birisinin İslamiyet'i kabul etmesi büyük bir mükafat olduğu için evlenmelerini kabul ettik. Kendiside Müslümanlığı kabul etti" şeklinde konuştu.

Kayınvalide Huriye Coşkun ise büyük mutluluk yaşadığını dile getirerek, şöyle konuştu: "Oğlumun yabancı birisi ile evleneceğini ilk söylediğinde 'gelirde Müslüman olur' diye sevindim. Bugünde bunun mutluluğunu yaşıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 18:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?