20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Üniversite bürokrasiye savaş açtı!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz,
araştırmacıların işlerini kolaylaştırmak, onlar için kaynak ayırmak ve bürokratik işlemleri kısaltmak için "Proje Destek Bürosu" kurulacağını söyledi.
 
Candeğer Yılmaz, gerçekleştireceği çalışmalar ve projelere ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Rektör Yılmaz'ın yanı sıra rektör yardımcıları Prof.Dr. Süer Anaç, Prof.Dr. Atilla Silkü, Prof.Dr. Azmi Telefoncu ile ilk danışman olarak atanan Yrd.Doç. Dr. Engin Önen de katıldı. 

Yeni görevinde gerçekleştireceği çalışmalar ve hedeflenen projelerle ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, ilk hedeflerinin bilimsel araştırma yayınlarını artırmak olduğunu belirtti. Ege Üniversitesi'ni başladığı noktadan daha üst noktalara çıkarmak istediklerini ifade eden Yılmaz, Türkiye'de ilk 10 içinde yer alan Ege Üniversitesi'nin ilk beş içine gireceğini söyledi. Ege Üniversitesi'nin çok fazla birikimi olduğunu ve bu birikimi harekete geçirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, öğretim üyelerinin aidiyet duygusuyla katılımcı olacakları bir yönetim anlayışı getireceğini dile getirdi. Üniversite temsilcileri olarak kentin ve bölgenin rehberliğine talip olduklarını ifade eden Yılmaz, "Ürettiğimizin kullanılabilir hale gelmesi, bilimin daha çok sevilen biçimde kullanılması için çalışacağız. Bu kapsamda halkın üniversitesi projesini hayata geçirmek öncelikli hedefimiz. AB standartlarına kendi imkanlarımızla ulaşmak için uğraşacağız. Her konuda halkla bütünleşmiş bir üniversite formülü gerçekleştireceğiz" dedi. 

Araştırma sayılarını artırmak konusunda bazı bürokratik engellerle karşılaşıldığına dikkat çeken Yılmaz, araştırmacıların işlerini kolaylaştırmak, onlar için kaynak ayırmak ve bürokratik işlemleri kısaltmak için "Proje Destek Bürosu" kurulacağını da belirtti. Üniversite arazisi içinde başlamış çok sayıda inşaat olduğunu da ifade eden Yılmaz, başlamış işlerin hepsinin bitirileceğini ve merkez araştırma ünitesiyle birlikte 24 saat çalışan kampüsü gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 14:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?