18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Üniversitelilere ağır sözler...

YEŞİLAY Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, üniversiteli gençlerin Mardin’de sarmaş dolaş dolaşmalarına, sokakta ve parklarda öpüşmelerine tepki gösterdi.

Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Artuklu Üniversitesi’nde okuyan ve kent dışından gelen öğrencilerin, kente ahlaksızlığı getirdiğini ve manevi çöküntüyü hızlandırdığını savundu. Gün geçtikçe ahlaki çöküntünün hız kazandığı Mardin’de, manevi huzursuzluğun herkesi derinden etkilemeye başladığını öne süren Günlüoğlu şöyle dedi:

"İlimize üniversite kararı çıktığı zaman küçük- büyük hepimiz çok sevindik. Artık çocuklarımız kendi memleketlerinde okuyabileceklerdi, ya da yakın illerden Mardin’e öğrenci gelecek, Mardin her yönden gelişecekti. Gerçekten de böyle oldu. Mardin her geçen gün gelişmeye başladı. Öyle bir gelişti ki, bu gelişme beraberinde birçok ahlaksızlığı da getirdi. Artık kız- erkek gençlerimiz özgürlük ve medeniyet adına el ele, kol kola, sarmaş dolaş, uluorta gezmeye, gün ortasında herkesin önünde hayasızca sevişmeye başladılar. Büyükşehirler Ankara, İstanbul ve İzmir’deki gençler arasındaki hayasızlık manzaraları Mardin’de de sık sık görülmeye başlandı. Gençlerimiz her geçen gün bu işi ilerletmeye başladı. Artık bir kısım gençlerimiz kız- erkek parklarda, çimenler, yada banklar üzerinde uzanarak işi öpüşerek sevişmeye kadar götürdü."

’FİİLİ ZİNAYA DOĞRU GİDİLİYOR’

Gençlerin bu davranışları karşısında yetkilileri önlem almaya çağıran Günlüoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdiden önlem alınmaz ise, herkes bu vebalin altında kalabilir. İşte burada bizler sivil toplum kuruluşu olarak yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu işe el atmaz, gereken tedbirler alınmaz ise çok daha vahim manzaralar ile karşılaşabiliriz. Önce el ele, sonra sarılarak, sonra da dudak dudağa öpüşerek fiili zinaya doğru gidiliyor. Derhal bu ahlaksız davranışların önüne geçilmelidir. Bu kendini bilmez kişiler her yerde uyarılmalıdır."

DHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2012 Salı 14:21:15
Güncelleme :30 Ekim 2012 Salı 15:19:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.29.xxx Tarih : 2.11.2012 00:24:21

söylenenleri yabana atmamak lazım ne demiş fiili zinaya gidliyor zaten bu adamların kafasındaki kız öğrencilerin okuması sokakta dolaşması erkeklerle gözgöze gelmesi aynı sınıflarda okuması kısaca üniversitenin açılması zaten zinaya davet bir de   dudakdudağa geldilermi sarmaş dolaş oldularmı  iş fiili oluyor  bunların kafasındakini çok iyi biliyoruz dün iranda pakistanda afganistanda yavaş ve hızlı şekilde gerçekleşti önce kızlar örtünsün dediler kızlar örtündü örtünme sorunu kalktı sonra kızlar her mesleği yapamaz dediler bazı meslekler ellerinden alındı daha sonra kadın olsun kız olsun tek başına sokağa çıkmasın dendi oda oldu  durdularmı bu seferde  yaşı küçük kızlara döndiler onlarda örtünsün dediler dinde olmadığı halde onlarda örtündü sonra ya kızlar  sadece kuran okusa yeter dendi liseye  orta öğretim çağındaki kızlara kezzap attılar sonra ilk okul seviyesine indi dedilerki sadece kuran okumayı ve okuma yazmayı örenseler yeter dendi oda oldu yettimi biz cıhat yapacağız dediler ee küçük yaşta verin bunları bize çoğalalım dediler üçer beşer aldılar  neyse gerisi ortada bunların isteği bitmez baştan bunlara dur denmali kimsen cesaret alıyorsa o kişilerde yağını denk alsın  asıl fuhuş 13 yaşından küçük kzılarla yatağa girmektir onada erkeksen fuhuş de alnından öpeyim destek vereyim o ilin bu konudaki sabıkalarını da bilmiyor değiliz ...