18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Üniversiteyi kazandı, parasızlıktan gidemiyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde üniversite sınavını kazanan genç kız, ailesinin maddi imkansızlığı nedeniyle kayıtların sona ermesine birkaç gün kala kayıt yaptıramıyor.

Ereğli'nin Güldere Mahallesi'nde oturan Göktaş ailesinin kızları Sezen Göktaş, milyonlarca öğrencinin hayalini süsleyen üniversiteyi kazanmasına rağmen gidemiyor. 2 yıl önce babası kalp krizinden vefat eden, annesi ve 3 kardeşi ile yaşayan Sezen Göktaş, son üniversite sınavında 302 puan alarak seçimini yaptığı Konya Selçuk Üniversitesi İşletme Bölümü'nü (2. Öğretim) kazandı. Geçtiğimiz yıl yapılan Üniversite sınavını da kazanan ancak istediği yeri tutturamayınca kayıt yaptırmayan Sezen Göktaş, artık okumak istiyor.

Ailesinin bu durumuna çok üzüldüğünü ve 1 aydır psikolojisinin bozulduğunu anlatan genç kız, "Okumak istiyorum. Benim yaşıtlarım üniversiteyi kazanmak isterken ben kazandım ancak parasızlık nedeniyle kayıt yaptıramıyorum. Tek isteğim okumak. Hayalim üniversiteyi bitirip, kimseye muhtaç olmadan ayaklarımın üzerinde durabilmek. Son 4 gün kaldı ama hala kayıt yaptıracak paramız yok" dedi.

Eşini iki yıl önce kaybeden, eşinden dolayı 392 milyon SSK emekli aylığı alan ve bu parayla 4 çocuğuna bakan anne Tazegül Göktaş, tek dileğinin kızının okuması olduğunu söyledi. Biri liseye, diğeri ise ilköğretim okuluna giden iki çocuğunu zor şartlarda okuttuğunu söyleyen Göktaş, "Selçuk Üniversitesi'ni kazanan kızımın da okumasını istiyorum. Ben, çok muhtaç olmamıza rağmen çocuklarımı okuttum. Babalarının tek isteği, bu kızın üniversiteyi kazanmasıydı. Şimdi kazandı, ama çaresizlik içindeyiz. Büyüklerimizden bir yardım bekliyoruz. Çocuğumuz okusun" diyerek, yardım talebinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 21:10:01
Güncelleme :7 Eylül 2005 Çarşamba 23:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zekeriya ÇAVUŞ IP: 193.140.158.xxx Tarih : 8.09.2005 11:01:55
İnanırmısınız bu haberi özellikle açtım ve okudum ki hayal kırıklığına uğradım. Neden özellikle açtım onu da söyleyeyim. Benim bu yıl mezun olan kzım ve oğlum okumak istemediklerini belirtiler zaten 2 yıllık kazanmışlardı ki onlara belirli bir oranda harcama yapacaktım. Bu nedenle en azından bu kayıt parası olarak yardımda bulunayım dedim ancak be kızım hem maddi olanaksızlıklar içindesin ne diye böyle pahalı bir okul seçtin diyeyim bu okul tamamıyle ücretli biliyorsun ancak Anadolu Üniversitesinin bir sürü bölümü ve aynı bölümü varken bu nedenle elimden bir şey gelmez üzüldüm ama başka ne diyeyim. Allah yardımcısı olsun. Ve yardım edebileceklere de seslenmekteyim ereğli de bir çok yardım sever insan var yardımcı olacaklarından eminim. Saygılarımla