20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Ünlü Aktör Marlon Brando öldü

"Baba" filminin unutulmaz oyuncusu Amerikalı aktör Marlon Brando, Los Angeles’ta, 80 yaşında yaşama veda etti.

Brando’nun avukatı David J. Seeley, ünlü yıldızın, Los Angeles’ta, adı açıklanmayan bir hastanede yaşamını yitirdiğini belirtirken, ölüm nedeninin saklı tutulduğunu söyledi.

Marlon Brando, 1947 yılında Tennessee Williams’ın "Arzu Tramvayı" oyunundaki serseri ve maço bir genç olan Stanley Kowalski rolüyle tüm tiyatro camiasında adını duyurmuş, "Baba"daki Don Vito Corleone karakteriyle kariyerinin zirvesine çıkmıştı.

Joseph Mankiewicz filmi "Jul Sezar"da Marcus Antonius rolünü oynayan, bu üç filmle üst üste üç kez en iyi erkek oyuncu dalında Oscar’a aday gösterilen, ancak kazanamayan Brando, 1954’de sinema tarihinin en iyi filmlerinden biri olan Elia Kazan’ın yönettiği "Rıhtımlar Üzerinde" filminde sendika ağalarına karşı koymaya çalışan işçi Terry Malloy rolüyle Oscar almıştı.

"Baba" filmindeki mafya babası Don Vito Corleone rolündeki unutulmaz oyunculuğuyla, tam anlamıyla bir sinema efsanesi haline gelen ve en iyi erkek oyuncu dalında ikinci kez Oscar kazanan Brando, Amerikan yönetiminin ve Hollywood sinemasının Kızılderililere karşı tutumunu protesto etmek için ödül törenine yerine Kızılderili bir kadını göndermiş ve ödülü almamıştı.

LOS ANGELES
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 01:37:22
Güncelleme :4 Temmuz 2004 Pazar 01:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?