25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ünlü dağcının feci sonu

Dünyanın en iyi dağcıları arasında gösterilen Sloven Tomaz Humar, Himalayalar’da zor bir tırmanışta bacağını kırdıktan sonra ölü bulundu.

40 yaşındaki Sloven dağcı Humar, 7 bin 200 metre yükseklikteki Nepal zirvesine tek başına tırmanmaya başladı, ancak uçurumdan düşerek ayağını kırdı. Ünlü dağcının kampıyla son irtibatı pazartesi günü kurduğu açıklandı. Son irtibattan sonra yerli Şerpa rehberleri de Humar’ı aramaya başlamıştı. Humar’ın naaşı dün Tibet sınırında Langtang Lirung Zirvesi civarında İsviçre Havayolları Zermaat şirketi helikopterince bulundu.

Humar’ın cenazesi, dağdan üç kişilik ekip tarafından indirildi. Humar’ın yakın arkadaşı olan dağcı Viki Groseli, “O, olağanüstüydü. Bacağı kırılınca mahsur kaldı” diye konuştu.

Evli ve iki çocuk babası olan Humar, daha önce yüzlerce kez çok zor tırmanışları başarıyla tamamlamış, Himalayalar’a da tırmanmıştı. Humar, 1999 yılında Himalayalar’daki 8 bin metrelik Daulaghiri’ye tek başına tırmanmış ve bunu başaran ilk kişi olmuştu.

Macar dağcılar aranıyor
Öte yandan, iki hafta önce dünyanın en yüksek noktasına sahip Himalaya Dağları’na tırmanan ve o günden bu yana haber alınamayan dört Macar dağcının aranması Çin askeri helikopteri eşliğinde sürdürülüyor.

Çin’in Siçuan Eyaleti Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Macaristan’dan gelen dokuz kişilik kurtarma ekibi de kaybolan Macar dağcıların aranmasına katıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 22:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?