15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ünlü modacı Ferre öldü

Modaya yön veren isimlerden biri olan İtalyan tasarımcı Gianfranco Ferre, beyin kanaması geçirerek yaşama veda etti. 62 yaşındaki Ferre, yapısal tasarımlarıyla modanın mimarı olarak tanıyordu. 

Moda dünyası yasta. İtalyan modacı Gianfranco Ferre, 62 yaşında hayatını kaybetti. Geçen cuma günü rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ferre’nin beyin kanamasından öldüğü açıklandı. Daha önce de iki kez beyin kanaması geçiren Ferre’nin şeker hastası olduğu biliniyordu. 


15 Ağustos 1944’de İtalya’nın kuzeyindeki Legnano’da dünyaya gelen Gianfranco Ferre, kariyerine takı ve mücevher tasarımcısı olarak başladı. Daha sonra kıyafet tasarlamaya başlayan Gianfranco Ferre, 1970’li yıllarda kendi modaevini kurdu. Ancak kariyerinde esas başarıyı 1989’da Christian Dior’un baş modacısı olunca yakaladı.

1996’da, Christian Dior’dan ayrılarak Milano’ya dönen Gianfranco Ferre kendi ismiyle kıyafetler tasarlamaya başladı. Basit ve şık tasarımlarıyla dikkat çeken Ferre, tüm dünyada çalışan kadınların vazgeçilmez tercihi haline geldi.

Ferre’nin ölüm haberinin ardından dünyaca ünlü birçok modacı taziye mesajları yayımladı. Giorgia Armani, Ferre’nin artistik ve entellektül çalışmalarına daima imrendiğini söyledi. Roberto Cavalli de Ferre’nin yaratıcılığın en üst seviyesini temsil ettiğini vurguladı.

Gianfranco Ferre, 24 Haziran’da, erkek 2008 İlkbahar-Yaz koleksiyonunu bir defileyle tanıtmayı planlıyordu.

ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?