18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ünlü ressamların eserleri İstanbul'da buluştu

Türkiye yeni bir kültür ve sanat olayına sahne oluyor. Pablo Picasso, Salvador Dali, Pierre Auguste Renoir, Moise Kisling, Pierre Bonnard, Edouart Vuilland, Mourke Utrillo, Eugene-Louis Boudin, Kees Van Dongen, Paul Signac, Henri De Toulouse-Lautrec, Claude Monet, Maurice De Wlaminck gibi dünyaca ünlü sanatçıların resimlerinden oluşan bir koleksiyon Portakal Sanat ve Kültür Evi’nde sergilenmeye başladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Raffi Portakal’ın önderliğinde gerçekleşen sergi, “Batı Resminin Büyük Ustaları” ismi altında 9 Aralık'ta ziyaretçilere açıldı. 12 Ocak 2005 tarihine dek açık kalacak olan sergide, Avrupa resminin dünyaca ünlü 14 ressamının 16 eseri bulunuyor. Bu resimlerin ortak özelliklerinden birisi, hepsinin Türkiye’de ilk kez sergileniyor olmaları.

"Tesadüfün, birikimin ve hayallerin buluşması olarak" nitelediği bu serginin günümüzden çok daha önceleri gerçekleşmesi gerektiğini belirten Raffi Portakal, "Bu işi yapmak, Portakal Sanat ve Kültür Evi’ne nasip oldu" dedi. Bu ünlü tabloların Türkiye’ye kazandırılmasını isteyen Portakal, "Satışı konusunda bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Dünyaca ünlü 14 ressamın 16 eseri 15 milyon Euro’ya (28.8 trilyon TL) sigortalandı. Eserlerin satışı serginin bitiminden sonra yapılacak ve bunu yeniden gümrük işlemleri takip edecek. Sergi boyunca, eserlerin korunması için özel güvenlik önlemleri alındı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 12:08:17
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 00:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?