16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Unutulmuş köyden kaymakam geçti

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Darıçay köyünü ilk kez bir kaymakam ziyaret etti. 

Vezirköprü Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aslan ve Köy Hizmetleri Şefi Mahmut Koçak ile birlikte Darıçay, Darıçay Alanı ve Susuz köylerini ziyaret etti. Ziyaret ettiği köylerde vatandaşlarla sohbet eden Kaymakam Arslan, köylülere hitaben yaptığı konuşmada, "Sorunlarınızı biliyorduk, önce onları çözdük. Yapılan çalışmaları görmek ve sizlerle birebir konuşmak istedik. İlçeye 92 km mesafede olan Darıçay Alanı köyüne kadar stabilize yol yaparak ulaşım ve su sorunlarınızı çözdük. Biliyorsunuz ki Vezirköprü'nün 140 köyü, mahalleleriyle beraber 360 yerleşim yeri var. Her şeyi bir anda halletmek mümkün değil. Yavaş yavaşta olsa tüm sorunlarınızı halledeceğiz. Gece-gündüz demeden devletin tüm imkanlarını sizler için seferber ediyoruz" diye konuştu. 

İlçeye uzaklığı 74 km olan Darıçay köyünü de ziyaret eden Kaymakam Arslan'a, 63 yaşındaki Mustafa Ertürk, "Bizler ilçeye uzak olduğumuz için unutulmuş insanlarız. Köyümüze ilk defa bir kaymakam olarak siz geldiniz ve bize yaptığınız hizmetlerle unutulmuşluğumuzu unutturdunuz" dedi. Kaymakam Arslan, Susuz, Darıçay ve Darıçay Alanı köylerinin yol ve su sorununun bittiğini, sıranın kanalizasyona geldiğini ifade ederek, en kısa zamanda kanalizasyon çalışmalarına başlayacağının sözünü verdi. 

Köy gezileri sırasında ilköğretim okullarını da ziyaret eden Kaymakam Arslan, okul öğretmenleriyle görüşerek okulların sorunları hakkında bilgi aldı. Arslan, Susuz köyünde İhtiyaç sahibi öğrencilere de önlük dağıttı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 11:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?