20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Uşak’ın yeni simgesi hurdacı kurbanı

Uşak’ta, Karun Hazineleri’nin kayıp olan en nadide parçası kanatlı denizatı broşunun heykelini yaparken kalp krizi geçirip vefat eden Ahmet Dülgeroğlu’na saygısızlık yapıldı.

Dülgeroğlu’nun tamamlayamadığı ve Uşak’ın simgesi olacağı belirtilen heykel, kimsenin sahip çıkmaması üzerine hurdacıda parçalandı.

Yetiştirmeye çalışıyordu
Kanatlı deniz atı heykelini 29 Haziran’da düzenlenen Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali’ne yetiştirmeye çalışan Dülgeroğlu, 21 Nisan’da kalp krizi sonucu vefat etti.
Yarım kalan heykelin yapıldığı atölyenin boşaltılmasını isteyen sahipleri, Dülgeroğlu’nun yakınlarına haber verdi. Atölyeye gelen yakınları, heykelin hurdacıya verilmesini istedi. Atölye sahipleri heykeli hurdacıya teslim etti. Hurdacı da Dülgeroğlu’nun altı aylık emeği olan heykeli balyozla parçalayarak, içinde kullanılan demirleri aldı.

DSP’li Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, olayı öğrenince, “Çok üzüldüm, hiç haberim olmadı. Olsaydı, mutlaka sahip çıkardık” dedi. Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenirken sahtesiyle değiştirilen ve aslı halen bulunamayan kanatlı denizatı broşu heykelinin, Uşak’ın yeni simgesi olmasına karar verilmişti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:02:42
Güncelleme :24 Eylül 2008 Çarşamba 11:06:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?