29
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

'Utanmazlar, 4 yıl yatırırdım'

Eski Yargıtay 5. Ceza Dairesi üyesi İsmail Malkoç, yılbaşı gecesi Taksim'de saldırıya uğrayan Avustralyalı Mandi Keighran'ın şikâyetçi olması halinde, tacizde bulunan 5 kişinin 2 yıldan 7 yıla kadar hapis öngören "cinsel saldırı" suçundan cezalandırılabileceğini söyledi. 

Malkoç, "Bu adamların utanmaz ve cüretkâr olmasını gerekçe yapar, 4 yıl yatırırdım" dedi. Tacizciler, "başkasını rahatsız etmek" suçundan 57'şer YTL para cezası karşılığında serbest bırakılmıştı. 

Malkoç, cinsel saldırıya maruz kalan Keighran'ın şikâyetçi olması halinde zanlıların en az 4 yıl hapis cezası ile cezalandırılabileceğini kaydetti. Sarhoş olup etrafı rahatsız etmenin ayrı bir suç, cinsel saldırının da ayrı bir suç olarak değerlendirileceğini kaydeden Malkoç, TCK'nın 102. maddesinin 1. fıkrasına göre cinsel saldırı suçunu işleyenlerin 2 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceğini söyledi.

'Ceza artırılır'
Zanlıların, utanmaz, arlanmaz ve cüretkar bir şekilde, tüm kameraların gözü önünde turistlere cinsel saldırı suçunu işlemesinin verilecek cezayı da artıracağını belirten Malkoç, "Hâkim, tüm bu unsurları göz önüne alarak zanlılara verilecek cezayı alt sınırın üstünde tutabilirdi. Bu adamların utanmaz ve cüretkâr olmasını gerekçe yapar, 4 yıl yatırırdım. Herkesin ortasında suçun işlenmiş olmasını da cezayı artırım sebebi sayardım" diye konuştu.
Zanlıların "cinsel saldırı" suçundan yargılanabilmelerinin önkoşulunun "şikâyet" olduğunu vurgulayan Malkoç, şunları kaydetti: 

"Mağdurun bedenine temas varsa, bu cinsel saldırıdır. Cinsel taciz, ya sözle ya da hareketlerle olur. Bıyık bükmek ve göz süzmek cinsel tacizdir. Anadolu'da birisi bir kadına, 'ne kadar güzelsin' derse cinayet çıkar. Ortamına göre cinsel taciz suçu değişir."

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2008 Cuma 11:50:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?