19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Uykuda yangın paniği

İstanbul Laleli’de, 70 turistin kaldığı 6 katlı bir otelde dün sabaha karşı yangın çıktı. Alarm sistemi çalışmayınca tek tek uyandırılan turistler, kendilerini panik içinde dışarı attılar.

LALELİ’deki 6 katlı Kent Otel’in, içinde çamaşırhanenin de bulunduğu kazan dairesinde saat 03.30’da bir patlama oldu. Ardından çıkan yangın otel çalışanlarının müdahalesine rağmen söndürülemeyince itfaiyeye haber verildi. Elektrikler kesildiği için otelin alarm sistemi çalışmayınca, otel çalışanları, oda kapılarını tek tek çalarak müşterilerini uyandırdı.

Telaştan giyinemediler

İtfaiye ekipleri, su ve köpükle kazan dairesine müdahalede bulunurken, 70 turist de polisin yardımıyla otel dışına çıkarıldı. Bazı turistler telaşla kendilerini yarı çıplak halde dışarı atarken, bazıları da bavullarını almayı ihmal etmediler. Yoğun dumandan etkilenen 4 turiste olay yerine gelen ambulanslarda müdahale edildi.

Çevredekiler giyecek verdi

Yarı çıplak turistlere çevredekiler giyecek verirken, polis de su dağıttı. Yangın nedeniyle panikleyerek ağlayan turistleri yakınları teselli etti. Odalarına dönemeyen çoğunluğu İsrail, Hintli ve Moldovalı olan turistler çevredeki otellere yerleştirildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 10:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?