19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vahşi köpeklere karşı savaş

İsviçre İstatistik Dairesi'nin polis ile birlikte yaptığı geniş bir araştırmada geçtiğimiz mayıs ayından beri tüm İsviçre'de vahşi köpek saldırıları ile ilgili 1700 olayın yaşandığı ve bunların hepsininde polise şikayet edildiği öğrenildi.

Verilen bilgilere göre bu 1700 olay kantonlara göre dağılımı şöyle oldu: Zürih kantonunda 800, Argovie kantonunda 145, Valais kantonunda 120, Lucerne kantonunda 115 ve Cenevre kantonunda da 100 olay yaşandığı tesbit edildi. 

Ayrıca hiç bir saldırının yaşanmadığı kanton sayısı da 4 de kaldı. Jura, Neuchatel, Lozan ve Soleure kantonları. Bu haberin açıklanmasından sonra birçok Sivil Halk Örgütleri bundan bir yıl önce Zürih kantonuna bağlı Oberglatt kasabaşında 6 yaşındaki Süleyman Yıldırım isimli bir Türk çocuğunun 3 Pitbull köpeğinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesini hatırlatarak, Hükümeti uyardı. Örgüt üyeleri bu tip canavar köpeklerin ülkede yasaklanmasını bir kere daha istedi. Sivil Halk Örgütleri birlikte yaptıkları açıklamada, 6 ay içinde 1700 olayın yaşanmasının bir tehlike işareti olduğuna dikkat çektiler. Açıklamada önlem alınmadığı takdirde Oberglatt'a yaşanan acı ve feci ölümün tekrar yaşanacağını şayet böyle bir olay tekrar ederse hükümete çok sert tepki gösterileceği belirtildi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2006 Pazartesi 16:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?