19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Valilik yardımı değil, haciz işlemi

Valilik yardımı değil bu kez haciz işlemi

Ödenmeyen kart borcu işsiz kasabın evine ateş düşürdü

Antalya’da kredi kartı borçları yüzünden evine icra gelen işsiz kasap 35 yaşındaki Şahin Gürmez, kapıyı üzerine kilitleyip bıçakla intihara kalkıştı. Göğsünün bazı yerlerini bıçakla kesen Görmez, “Ben bu ülkenin vatandaşıyım. Kriz var, işsizim, elimde CV ile geziyorum. İş bulamıyorum” dedi.

Olay, dün öğle saatlerinde Deniz Mahallesi 123 sokaktaki Zeytinoğlu Apartmanı’nın zemin katında meydana geldi. 3 ayrı kredi kartına borcu bulunan Şahin Gürmez’in evine bir bankanın avukatları 3 bin 586 TL tutarındaki alacaklarına karşılık haciz işlemi için icra ve polis memurlarıyla birlikte geldi.

Avukat Mustafa İşleyen, kasaplık yapan ancak çalıştığı otel kış sezonuna girdikten sonra kapanınca işsiz kalan Şahin Gürmez’e icra evrakını imzalatmak istedi. Bunun üzerine Gürmez kapıyı üzerinden kilitleyip eşini dışarı çıkardıktan sonra bıçakla intihar etmek istedi. Elindeki kasap bıçağıyla göğsünü kesen Şahin Gürmez, icra memurlarına, “Benim param olsa borcumu ödemez miyim? İş yok. Kriz var diye işten çıkardılar. Ne yapayım hırsızlık mı, yoksa gasp mı? Evde çocuklarıma yedirecek ekmeğim yok. Evde ne kadar eşyam var ki siz onları alacaksınız?” diye sordu.

3 karta 14 bin TL borç

Bunun üzerine olay yerine takviye polis ekipleri çağırıldı. Polis, yaklaşık 1 saat boyunca Görmez’i ikna etmeye çalıştı. Gürmez ise gazetecilere açıklama yapmak istedi.

Biri ilkokula giden iki çocuğu olduğunu söyleyen Şahin Gürmez, “Ben çocuklarımın karnını doyuramıyorum. Kriz varmış, beni kovdular. CV elimde kapı kapı dolaşıyorum. Onlarca 5 yıldızlı otel mutfağında kasap olarak çalıştım. Referanslarım var, ama iş yok” dedi.

Hidayet Gürmez ise eşine seslenerek, “Ne olur kendine zarar verme” diye ağladı. Gazetecilerle görüştükten sonra kapıyı açmaya ikna olan Görmez, 3 ayrı bankanın kredi kartına 14 bin lira borcu olduğunu söyledi.
 

Vatan
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 04:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?