22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Van şehidine ağladı

Bingöl'ün Yayladere ilçesi kırsalında teröristlerle girilen silahlı çatışmada şehit olan Halim Atlas'ın cenazesi, memleketi Van'da gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Bingöl'den karayoluyla Van'a getirilen şehidin cenazesi, İskele Caddesi üzerinde bulunan Van Askeri Hastanesi'nden Van Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla alınarak polis ve jandarma ekiplerinin eskortluğunda Hz. Ömer Camii bahçesine getirildi. 

Düzenlenen törene katılan Van Valisi Özdemir Çakacak, Jandarma Asayış Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Atay ve Belediye Başkanı Burhan Yenigün, şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunduktan sonra yerlerini aldı. Ağabeyinin tabutuna sarılan Hanifi Atlas gözyaşlarına hakim olamazken, fenalık geçiren şehidin babaannesi Gülşen ile babası Şerafettin Atlas polis ve vatandaşlar tarafından teselli edildi. İkindi namazına müteakip, İl Müftüsü Osman Artan tarafından cenaze namazı kıldırılıp dualar edildi. 

Daha sonra defnedilmek üzere Selimbey Mahallesi Selimiye Mezarlığı'na götürülmek üzere askeri bando eşliğinde silah arkadaşlarının omuzlarında yaklaşık bir kilometre taşınan şehidin naaşı tekrar cenaze aracına konulurken, törene katılan binlerce kişi Türk bayrakları açarak PKK ve Abdullah Öcalan aleyhine slogan atıp tekbir getirerek yaklaşık 3 kilometre yürüdü. 

Şehidin tabutunun arkasında yürüyen aile fertleri gözyaşlarına boğuldu. Şehit kardeşi Uğur Atlas, kız kardeşine sarılarak ağabeyinin arkasından ağladı. Ağabeyine seslenen Uğur, 'Sen yalnız gidemezsin, beni de götür' diye feryat etti. Daha sonra Selimbey mahallesinde bulunan Selimbey Mezarlığı'na getirilen şehit cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin defni sırasında askerler tarafından atış yapıldı. 

Defin töreni sonrasında Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Necdet Köse, şehidin tabutuna sarılı olan Türk bayrağını alarak acılı baba Şerafettin Atlas'a verdi. Şehit babası, bayrağı öperek teslim aldı.
İha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2007 Salı 02:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?