19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Vatandaş olan son Osmanlı

Son Osmanlı Padişahı 5. Murad ile 5. Mehmed'in soyundan gelen Osman Selaheddin'in kızı Ayşe Osmanoğlu, Türk vatandaşlığına geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

Geçen hafta Türk vatandaşı olan Ayşe Osmanoğlu, Türk hükümetine ve İngiltere'deki Türk Konsolosluğu yetkililerine teşekkür etti.

TÜRKLÜĞÜM BELGELİ

Ayşe Sultan, Türk pasaportu ile Türk olduğunun belgelenmiş olmasının kendisi için önemli olduğunu söyledi. Osmanlı Hanedan ailesinin İngiltere'de doğan ve eğitimini de İngiltere'de tamamlayan 37 yaşındaki genç ve başarılı üyesi Ayşe Gülnev Sultan, politika ve sanat üzerine üniversite eğitimini tamamladıktan sonra, üniversitede tanışıp evlendiği eşi Nicholas ile birlikte emlak işleri yapmaya başladı.

TATİLDE TÜRKİYE’DE

Ayşe Sultan, Türk vatandaşlığına geçmesinin kabul edilmesinin ardından, bütün yaz tatillerini Türkiye'nin güneyinde geçireceklerini söylerken, Türkiye'deki tatillerinde, çocuklarının ve kendisinin Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğrenmeyi ve kendi dillerini konuşabilmeyi umut ettiklerini de belirterek, daha önceki Türkiye ziyaretlerinde Dolmabahçe, Çırağan, Beylerbeyi, Topkapı gibi bütün sarayları da ziyaret ettiğini ifade etti.

Bugün
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 04:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.253.218.xxx Tarih : 27.04.2008 18:13:58

ATALARI EDEBİNLE DURSAYDI HALA BU TOPRAKLARDA BELKİDE KRALİÇE OLURDU AMA TÜRK ULUSUNA HİÇ DEĞER VERMEYEN OSMANLI SADRAZAM VE PADİŞAHLAI HAKKINDA KÜÇÜK BİR HATIRLATMA YAPAYIM .... Kanuni Sultan Süleyman döneminin Divan-i Hümayun katiplerinden Hafiz Hamdi Çelebi, padisaha sundugu bir siirinde, Türk'ün insanliga felaket saçmak için yaratildigini, Tanri'nin Türk'e anlayis gücü ihsan etmedigini ve bu nedenle Muhammed'in "Türk'ü öldür, kani helaldir" seklinde emirler verdigini anlatir. Günümüz Türkçesiyle siir söyle: "Padisahim kainatin yaratilisindan bu yana, Dünya içinde Türklügün kötülügünden bahsedilir, Allah Türk'e hiç anlayis gücü vermemistir, . . . . . . . . . . . . . . . . Türk'ü öldür, baban olsa da, O iyilik madeni, yüce peygamber, Türk'ü öldürünüz, kani helaldir demistir, Bunlarin (Türklerin) isi sürekli sapiklik olmustur, Cümlesinden bunu örnek olarak al, Türk'ü öldür, baban olsa da, Türk derin bilgi sahibi olsa da, Fetvaya yetkili müftü bile olsa da, Ey aziz dost, bu söz içinde özetlendigi gibi, Asla onlara yanasma, Türk'ü öldür, baban olsa da, Türk'ün adam olacagini sanma...BU ŞİİR KANUNİYE BİR DALKAVUĞU TARAFINDAN BESTELENMİŞ VE HUZURUNDA OKUNMUŞTUR " ŞİMDİ İSE O AŞALADIĞINIZ MİLLETİN TEBASINA GEÇECEKSİNİZ BU DA BİR İNGİLİZ OYUNUDUR YAKINDA KOKUSU ÇIKAR