22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Vatandaşın kafası bilgisayar değil

Yeni yılda numara taşıma, kapsama alanının genişletilmesi ve istihdam yaratmaya odaklanacaklarını söyleyen Yıldırım, "Tek numarayla her yer aranabilecek" dedi


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "İşte ayrı evde ayrı numara. Vatandaşın kafası bilgisayar değil" diyerek, cep telefonu numaralarının taşınacağını söyledi. 8 milyon YTL'lik yatırımla hayata geçirilen Avea İzmir Santralı'nın açılışında konuşan Yıldırım, "Numara taşınabilirliği her halükârda olacak. Kapsama alanını da genişleteceğiz. Şirketler de kendi aralarında anlaştılar" dedi.


400 milyon YTL'lik fon
Türkiye'de 83 milyon cep telefonu cihazı bulunduğunu belirten Yıldırım, her ay 1 milyon 200 bin yeni abone kaydının yapıldığını söyledi.
Yıldırım, iletişimde Doğu ve Batı arasındaki uçurumu kapatmayı istediklerini belirterek, bunun için Evrensel Hizmet Kanunu'yla kamu işletmeleri ve vergi gelirlerinden 400 milyon YTL'lik fon oluşturulduğunu hatırlattı.
Yıldırım şöyle konuştu: "Bu fondan az gelişmiş bölgelere 200 milyon YTL yatırım yaptık. Gelecek yıl ise 250 milyon YTL yatırım planlıyoruz. Bu fonla okullarda teknoloji sınıfları oluşturduk. İl, ilçe ve beldelerde, askeriyede, kütüphanelerde internet erişim merkezleri kurduk. 2013'te vatandaş devletin kapısına gitmeden bulunduğu yerden devletle ilgili işlerinin yüzde 50'sini bilgisayar, cep telefonuyla yapacak. Büroksasi azalacak, e- hizmet'e geçilecek."

Avea'nın yeni santralı 8 ile hizmet verecek

Ege Bölgesi'ndeki abonelerine iyi hizmet vermek amacıyla İzmir santralını 8 milyon YTL'lik yatırımla yeni binasına taşıyan Avea'nın CEO'su Cüneyt Türktan, bu yatırımın 2 yıl için planlanan 600 milyon dolarlık paketin bir parçası olduğunu kaydetti. Santral İzmir çevresindeki 8 ile hizmet verecek. Türktan, "10 milyonun üzerinde abone sayısına ulaştık. Bu yatırımla, bu yıl toplam 270 milyon dolar yatırım yapmış olduk" dedi.

 

BESTE ÖNKOL/ Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2007 Cumartesi 15:11:53
Güncelleme :29 Aralık 2007 Cumartesi 15:19:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?