28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Vehbi Koç Ödülü, Vali Okutan'a

Vehbi Koç Vakfınca (VKV) bu yıl eğitim alanında verilen Vehbi Koç Ödülüne, Sakarya Valisi Nuri Okutan değer görüldü.

Yapı Kredi Genel Müdürlüğündeki ödül törenine, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Sadettin Tantan, Ali Müfit Gürtuna ve çok sayıda davetli katıldı.

Nuri Okutan'a 100 bin dolarlık ödülünü, Mustafa Koç ile Semahat Arsel takdim etti.

Okutan ödüle, Siirt Valiliği döneminde bu ildeki okul öncesi eğitim oranını yüzde 4'ten 4 yıl içinde yüzde 64'e çıkarması, ardından atandığı Sakarya'yı ise okul öncesi eğitim alan öğrenci sayısını 5 kat artırarak geçen öğretim yılında yüzde 54.5 ile Türkiye birincisi yapması nedeniyle değer görüldü.

Vehbi Koç Ödülü, Vehbi Koç Vakfının temel hizmet alanları olan eğitim, sağlık ve kültür alanlarında Türk insanının yaşam kalitesinin artırılmasına hizmet eden kişi ya da kurumları ödüllendirmeyi, üçüncü kişi ve kurumları doğrudan ya da dolaylı olarak teşvik etmeyi amaçlıyor.

2002 yılından bu yana verilen Vehbi Koç Ödülü, Koç Topluluğunun kurucusu, Türk sanayinin duayeni Vehbi Koç'un en önemli ideallerinden biri ve vasiyeti idi.

Geçen yıl edebiyat alanında şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'ya layık görülen ödül, daha önceki yıllarda sırasıyla sağlık alanındaki çalışmalarından dolayı Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümüne, eğitim alanında, anne-çocuk gelişimi ve eğitimine katkıları nedeniyle Anne Çocuk Eğitim Vakfına, ilk yılında ise tarihi ve kültürel miras alt başlığı altında Topkapı Sarayı Müzesine verilmişti.
A.A.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 23:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?