25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Walkman testi işkencesi!

Güldüren Walkman testi

Çok ilginç bir test: 13 yaşında bir çocuk 1 hafta geçmişin kasetli walkman'ini kullanırsa ne olur?

Bugün iPod ve benzeri MP3 çalarlar dışarıda müzik dinlemek için en pratik araç olabilir ama bir zamanlar walkman vardı; teyp kasetleri, kalem piller, büyük kulaklıklar. Günümüzdeki pek çok çocuk bu eski moda walkman'leri hiç görmediler bile. Peki 13 yaşında bir çocuğun iPod'unu alıp ona bir hafta boyunca walkman kullanmasını söylerseniz ne olur?

BBC walkman'in 30. yılı nedeniyle böyle bir test gerçekleştirdi. Hayatında daha önce hiç walkman görmemiş çocuk teyp kasetlerine de pek aşina değildi. Kasetin çift yüzü olduğunu ve arka yüzdeki parçaları dinleyebilmek için kaseti ters çevirmesi gerektiğini keşfetmesi tam 3 gün aldı. Sokakta belindeki walkman'i ile yürürken meraklı bakışlardan rahatsız olsa da, sınıfta öğretmenlerinin nostalji damarını yakalamayı başardığı için derste müzik dinlemesine izin verildi.

Çocuğun karşılaştığı en büyük problemlerden birisi ise şarkıları rastgele sırayla dinleyememek oldu. Bir hafta sona erdiğinde ise iPod'una kavuşmaktan duyduğu memnuniyeti yüzünden okunuyordu.


 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 10:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?