22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Wolfovitz'e delik çorap teşhisi

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in Türkiye ziyareti sırasında camiyi ziyaret etmek çıkardığı ayakkabılarının içinden çıkan delik çoraplar, tıp dünyasında da tartışma yarattı.

Amerika’nın önde gelen ciddi gazetelerinden Washington Post’un bile alay ettiği Dünya Bankası Başkanı Wolfowitz’in iki çorabının da delik olmasının nedeni tamamiyle bir hastalıktan ileri geliyor. Hastalığın adı da “Halluks Walgus”.

Ortopedi uzmanı Prof. Dr. Bülent Erdemli’ye göre, Wolfowitz’in delik çoraplarının tek nedeni ayaklarında deformasyon olması. Dünya Bankası başkanının iki ayak baş parmağını dışarı çıkaracak biçimde çorapları delik dolaşmasının mümkün olmayacağını belirten Erdemli, “bu durum tamamiyle parmak kemikleri arasındaki deformasyondan kaynaklanıyor” dedi.

BU KEZ İNGİLİZLER DALGA GEÇTİ

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in Edirne’de bir camiyi ziyaret etmek için ayakkabılarını çıkardığında iki çorabının de delik olduğunun görülmesi, Amerika’nın ardından bu kez İngiltere’de dalga konusu oldu.

İngiliz Yayın Kuruluşu BBC, “Wolfowitz, dünyayı fakirlikten kurtarmaya adanmış olabilir ama kendine bir çift çorap alamayacak gibi görünüyor” diyerek Dünya Bankası Başkanı’nı ti’ye aldı.

BBC’nin haberinde, Dünya Bankası 2006 Yılı Raporu’na göre Wolfowitz’in 391 bin 440 Dolar maaş aldığı vurgulandı.

Guardian gazetesi de Wolfowitz’in her yıl kredi olarak milyarlarca dolar dağıtan bir kuruma başkanlık ettiğinin altını çizdiği haberinde “Ancak konu kendi gardırobu olduğunda, bütçe rakamları çok daha farklı, görünüşe göre daha düşük, hatta lime lime” yazdı.

Türkiye’nin Dünya Bankası’ndan çok fazla kredi aldığı ve Wolfowitz’in de Türkiye’nin ekonomisini yamamayı başardığı görüşünde olduğu kaydedilen haberde, “ancak ne yazık ki aynı şeyler çorapları için söylenemez” ifadeleri yer aldı.


hurriyet.com.tr
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 15:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman KARAEL IP: 88.233.188.xxx Tarih : 1.02.2007 22:39:02
Adam hiçbir yere ayakkabılarını çıkarıp da girmiyoki çoraplarının son durumunu görsün. Edirne'deki Cami'ye girerken de almadığı gibi, sanki abdest mi alıyo da çoraplarının ne halde olduğunu görecek.