22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yağmur yolları kesti

Çanakkale ve Gelibolu'dan İstanbul istikametine gitmek isteyen sürücülere, Trakya'daki aşırı yağış nedeniyle Bandırma-Bursa istikametini kullanmaları çağrısında bulunuldu.

Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur telsizle, Korudağ ve Keşan ilçesinde devam eden aşırı yağış nedeniyle sürücülerin ve yolcuların herhangi bir tehlike yaşamamaları için, trafik ekiplerine Çanakkale, Eceabat ve Gelibolu'dan İstanbul yönüne gidecek olan başta otobüs firmaları olmak üzere, kamyon, tır ve diğer sürücülerin Bandırma-Bursa istikametini kullandırmaları talimatını verdi.

Trafik ekipleri de Çanakkale ve Lapseki'den araba vapuruyla Eceabat ve Gelibolu'ya geçen sürücüleri uyararak, beklemeleri veya Bandırma-Bursa istikametini kullanmalarını istediler.

Öte yandan Gelibolu ilçesi trafik ekipleri de ilçeden İstanbul yönüne trafik akışını yağış nedeniyle durdurdu.

KEŞAN'IN BAĞLANTISI KESİLDİ
Edirne'nin Keşan ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle, Keşan-Enez, Keşan-Mecidiye arasında ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, sel sularının Keşan-Enez arasında ulaşımı sağlayan kara yolunun 11. kilometresindeki Karahisar Köprüsü'nün üzerinden aşması nedeniyle yolun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Yolun her iki tarafından araçların beklediğini belirten Karataş, Korudağı'ndan gelen sel suları nedeniyle Kılıçköy ile Karahisar köyleri arasındaki kara yolunun da 800 metresinin sularla kaplı olduğunu kaydetti.

Bu arada, sel sularıyla birlikte çok sayıda yılan ve fare yola sürüklendi.

Keşan-Mecidiye beldesi arasındaki kara yolu da Doğanca Köprüsü'nün aşırı yağış sonucu taşmasıyla ulaşıma kapandı.

Öte yandan, Mecidiye İlköğretim Okulunda taşımalı olarak öğrenim gören 65 öğrenci yolların sel suları ile kaplanması nedeniyle Mecidiye beldesinde misafir ediliyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 07:59:40
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 12:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?