17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yahya Peygamber`in Mağarası Bulundu


Bir İngiliz arkeolog, Yeni Ahit Yahya Peygamber tarafından kullanılan bir mağara bulduğunu açıkladı. Mağara duvarlarının Yahya Peygamber`i tarif eden çizimlerle dolu olduğu kaydedildi.

Shimon Gibson adlı arkeolog, Kudüs yakınlarındaki bölgede beş yıl süren kazılar sonucunda kutsal yağla yağlama ayinlerinde kullandıklarına inanılan objeleri meydana çıkardı.

Duvarlara oyulan resimlerde, İncil`in Hz. İsa`yı vaftiz ettiğini söylediği Yahya Peygamber`i andıran, elinde asa taşıyan dağınık saçlı bir adam tasviri var. 24 metre derinliğindeki mağara, Yahya Peygamber`ın doğumyeri olan Ein Kerem`e yaklaşık 4km uzaklıkta bulunuyor.

Gibson`un ekibi, vaftiz töreninde kullanılan el yapımı milyonlarca parça çanak çömleğin dörte birini buldu. Ayak biçimli bir oyuk ile oval taşın bulunduğu bir odayla ibadetçinin ayağına yağın dökülmesi için kullanıldığı düşünülen bir oyuk da bulundu.

Yandaşlarına saçlarına kesmelerini yasaklayan mezhepten olan Yahya`nın tasvir edildiği bir duvar oyması bulunuyor. Hz. İsa döneminde Kutsal Toprakları yöneten kral Herod Antipas tarafından kafası kestirilen Yahya`nın kesilmiş başını sembolleyen bir yüz oyması da bulunuyor. Ancak bulunan sonuçların daha çok araçtırılması gerektiği ifade ediliyor.

BBC NEWS
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 18:01:56
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 20:30:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?