31
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yalı sahibine evlenemezsin davası

Hazine, Akıl Sağlığı Yerinde Olmadığı İddiasıyla Mehmet Ali Barman'ın 83 Yaşında Yaptığı Evliliğinin İptali İçin Dava Açtı.

Hazine, akıl sağlığı yerinde olmadığı iddiasıyla Mehmet Ali Barman’ın 83 yaşında yaptığı evliliğinin iptali için dava açtı.

Barman mahkemeye mutlu ve huzurlu olduğunu, "adeta ikinci baharını yaşadığını" söyledi.

HİÇ evlenmeyen ve hayattaki son yakını olan kız kardeşini de 10 yıl önce kaybeden Yüksek Mimar Mehmet Ali Barman’ı 50 yıllık mimar dostu Niyazi Duranay, "Kendi kendini idare edemiyorsun" diyerek, kızı Sibel Duranay’ın vasi tayin edilmesi için ikna etti. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilen Barman’a 15 Mayıs 2006’da verilen bunama raporunun ardından Sibel Duranay vasi olarak atadı. Duranay, tehdit edildiği için vasilikten feragat etti. Yalısına 2 milyon YTL değer biçilen, bankada 100 bin YTL’si bulunan ve 3 bin YTL üç aylık maaş alan Barman, akli dengesinin yerinde olduğunu savunarak, vesayet altına alınmasına gerek olmadığını ileri sürdü. Yaptığı itirazlar sonucunda 3 kez farklı vasi atayan mahkeme, son olarak Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda yasal danışman atanmasına karar verdi. Mehmet Ali Barman, geçen 15 Mart’ta İstanbul Adliyesi’nde görev yapan Nesrin Özben (57) ile nikah masasına oturdu. Evliliğin dördüncü ayında Sarıyer Adliyesi’ne başvuran Hazine, eşlerden birinin evlenme sırasında sürekli bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olması halinde evliliğin geçersiz sayılacağı gerekçesiyle Barman’ın evliliğinin iptalini istedi. Avukat Dilşat Yıldız, çiftin evliliğinden kısa bir süre önce Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstinye Devlet Hastanesi’nden alınan evliliğe engel bir durumları bulunmadıklarına ilişkin raporları mahkemeye delil olarak sundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 19:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?