22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yan yatan gemi battı

Ege'de kayalıklara çarpan gemi battı ...

Yunanistan'ın Santorini adası yakınlarında dün kayalığa çarpan bir Yunan yolcu gemisi bu sabaha karşı battı.

Yolcuların dün kurtarıldığını hatırlatan Yunanistan Deniz Ticaret Bakanlığı, gece boyunca geminin kurtarılmasına çalışan mürettebatın da askeri helikopterler ve çevrede bulunan tekneler tarafından tahliye edildiğini duyurdu.

Bakanlık, geminin iki Fransız yolcusunun kayıp olduğunun anlaşıldığını ve bölgede arama çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

İçinde bin 200 yolcu ve 390 kişilik mürettebat bulunan "Sea Diamond" isimli gemi dün turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Santorini adası yakınlarında kayalıklara çarparak su almaya başlamış, geminin yardım çağrısı üzerine başlatılan kurtarma operasyonuyla yolcularının tümünün tahliye edildiği açıklanmıştı.

ÖNCEKİ HABER
Yunanistan Deniz Ticaret Bakanlığı, "Sea Diamond" adlı, yolcu ve mürettebat 1.537 kişinin bulunduğu geminin, Santorini limanının bir mil açığında karaya oturduğunu ve gemidekilerin tümünün sağlığının iyi olduğunu duyurdu. 

Yolcu ve mürettebatın, geminin tahliye sandalları ve bölgedeki tekneler aracılığıyla Santorini adasına taşınmaya başladığını belirten bakanlık, tahliye işleminin kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini ve gemide hiç kimsenin yaşamının tehdit altında olmadığını bildirdi. 

Ege Adaları ile Kuşadası arasında bir haftalık tur yapan Yunanistan bandıralı Sea Diamond isimli geminin Santorini açıklarında kayalıklara çarptığı bildirildi.
Kuşadası'na düzenli turist getiren Sea Diamond isimli gemi, Mart ayı içerisinde Kuşadası Limanı'na 6 sefer yapmış ve çoğunluğu Amerikalı 7 bine yakın turist getirmişti. 3 Nisan Salı günü Kuşadası'na son seferini yapan ve Yunan adalarına doğru yola çıkan Sea Diamond, adalar turunu tamamladıktan sonra çoğunluğu Amerikalı bin 200 turist ve 800 mürettebat ile Atina'nın Pire Limanı'ndan Kuşadası'na doğru hareket etmişti. Santorini açıklarında kayalıklara çarpan turist gemisinin cumartesi öğle üzeri Kuşadası'nda olması bekleniyordu.
Yunanistan'ın Santorini adası yakınlarındaki kayalıklara çarparak batma tehlikesi geçiren yolcu gemisinden yolcular tahliye ediliyor. Başka bir gemiye aktarılacak olan çoğunluğu Amerikalı bin 200 yolcunun, seferlerinin aksatılmayacağı ve Kuşadası'na getirileceği kaydedildi. Kıbrıs Rum Kesimi'nden Louise firmasına ait gemi, Türkiye'ye sefer yapabilmek için Yunan bayrağı taşıyordu. Türkiye'de acenteliğini Karavan Turizm'in yaptığı Sea Diamond'un Santorini'nin bir mil açığında kayalıklara çarptığı ve helikopter yardımıyla geminin tahliye edilmesine karar verildiği kaydedildi.
İha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2007 Cuma 12:36:30
Güncelleme :6 Nisan 2007 Cuma 12:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?