28
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Yanıt arayan 'ayıp' sorular

Türkiye’nin cinselliği 40 yıldır Haydar Dümen’den soruluyor. Ancak sorulara bazen o bile şaşırıyor. Türklerin derdi penis boyu ve kızlık zarı. Yeni tanışmış 55 yaşındaki ABD’li çiftin derdi ise renkli fanteziler...
Toplumların cinselliğe bakışı, uzmanlara sordukları sorularda kendini gösteriyor. Türkiye’de 40 yıldır cinselliğe dair merak edilenleri yanıtlayan Dr. Haydar Dümen, bunun en iyi örneği. Sadece Posta gazetesindeki köşesine günde 100’ü aşkın mektup geliyor.

Takıntılıyım da...

Türkiye’de en sık penis boyu, kızlık zarı, kadınlarda orgazm güçlüğü ve erkeklerde erken boşalmaya yönelik sorular sorulduğunu belirten Dümen, “Oysa ki erkeklerin yüzde 87’sinin penis boyu anatomi kitaplarında yazdığı gibi normaldir" diyor.
- Bir emekli telefon açarak cinselliğe dair sorularını yöneltmişti. En son soru olarak ideal penis boyunun ne olduğunu sormuştu. 15 deyince bir oh çekip, ‘Benim ki 17 santim 2 mm’ dedi.

Telefonda konuşurken içim geçti...

Dümen, en çok sorulan ikinci sorunun ise kızlık zarıyla ilgili olduğunu belirtiyor:
- Telefonda erkekle konuşurken içim geçti. Kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Oral seks yaptım kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Annesi arıyor kızını telefonda konuşurken içinin geçtiğini, kızlık zarının eriyip erimediğini merak ediyor.
- Kimisi masturbasyon yaptığını ve gebe kalıp kalmadığını merak ediyor.
- Akıl almaz, düşünülmesi, hayal edilmesi mümkün olmayan şeyler soruluyor. ‘Rüyamda orgazm oldum, acaba kızlık zarım bozulmuş mudur?
- Yüksekten düştüm kızlık zarım bozulmuş mudur?

Güler misin ağlar mısın?

En çok karşılaşılan üçüncü ve dördüncü sorun erkeklerde erken boşalma, kadınlarda orgazm güçlüğü. Vajinismus da sıklıkla soruluyor.
İşte o sorulardan bir demet:
- Prezervatif hamileliği önlediği gibi kızlık zarının da yırtılmasını önler mi?
Cevap: Vallahi, billahi fabrika gibisiniz. Bu kadar üretimi kara mizah yazarları bile yapamıyor. Her gün şaşkınlıktan beynim duruyor. Acaba dalga mı geçiyorlar yoksa ciddi ciddi bu sorulara yanıt mı istiyorlar diye? Senin bu mektubuna cevap vermiyorum. Bu kadar da saçmalık olmaz.
- 19 yaşında bir gencim. Bir kadın bir erkekle ilişkiye girdi. Erkek boşalmadı. Bunun hangi erkeğin yaptığı bulunabilir mi? En geç ya da en erken ne zaman bulunur? Ya da kızın göstermiş olduğu erkek, kızı bozmuşsa bu DNA yoluyla tespit edilebilir mi? Edilirse en erken ya da en geç ne zaman ortaya çıkar, doğrulanır mı? Kız, daha sonra bir başkasıyla ilişkiye girerse, kızı bozan ilk kişi bulunabilir mi? En geç ya de en erken ne zaman saptanabilir? Prezervatif kullanılmışsa tıp yine de kızı bozanı bulabilir mi?
Cevap: Tıp hepsini bulur yavrum! 72 milyon insanın arasında senin gibi kafayı yemek üzere olan birini de bulur, götürür akıl hastanesine kapatır. Sen de eline bir defter kalem, tarot fallarıyla bu sorduklarının yanıtını oralarda bulabilirsiniz. Diyelim ki buldun. Ne olacak? Tabancayı alıp kızla arasında geçen o güzel anın suçlusu olarak erkeği kurşuna mı dizeceksin?
- 20 yaşında bir gencim. Sevdiğim kız 17 yaşında ama iki yıl önce ailevi sorunlar yüzünden gizlice iman nikâhıyla evlenmiş. Bir müddet sonra ayrılmışlar. Ben de onu çok seviyorum. “Kızlık zarı bozulmuşsa kan gelmez'' deniyor. Annemin üzülmesini istemem. Gerdek gecesi kan gelmeyeceğine göre ne yapmalıyım? Lütfen bir yol gösterin. Düğünden önce bir tüp kan alıp gece çarşafa döksem... Ne kadar ve neresine dökmeliyim?
Cevap: Değerli okurum, bazı çiftler kendi bedenlerini keserek kan elde ederler. Kül yutmayan ailelerde ertesi gün kadını bir bahaneyle hamama götürürler, kız olanların farkında değildir. Erkekte de benzer el, ayak kesikleri var mı dikkat edilir. Cinin cini aileler kanın rengini iyi bilirler. Kanlı çarşafı ben göreceğim diyen babaları biliyorum. Fikrine gelince; fikir güzel ama uygulaması zor. O kan pıhtılaşabilir, sevgili eşinin neresine dökeceğini müsaade et de ben söylemeyeyim. Ama başına, göğsüne, göbeğine filan dökme. En uygun belden aşağısıdır.

Bey sıfatın yakışmamış!

- Ben 26 yaşında bir beyim. 18 yaşında bir genç kızla evlendim. Evlenmeden önce dediler ki “Adeti ilk geceye geliyor, ancak ilaçla kanı durduruyoruz''. Biz de çok rahat şekilde ilişkiye girdik ve kan geldi. Ancak benim içime bir şüphe düştü. Gelen kan adet kanı mıydı yoksa kızlık zarının kanı mıydı bilemiyorum. Bir oyuna mı geldim diye ilerleyen günlerde tartışmaya başladık ve ayrıldım. Sevgili hocam, sizden kızlık zarı ve bakirelikle ilgili geniş bir bilgi istiyorum.
Cevap: Kendi sıfatına koyduğun bey deyimini sana yakıştıramadım. Beylik, 18 yaşındaki genç bir kızla evlenip onun hayallerini altüst etmek mi? Yüzde 99 ihtimalle kız olmasına karşın kendi paranoyan uğruna kızı bir bakıma harcadın. Ama bir bakıma da kızın kurtuluşu oldu.
Sevgili okurum, şöyle bir kitabevine uğra. Bu konuda en basit bir kitap dahi bulsan orada bir şema göreceksin. Kızlık zarı vajinanın tam ağzında, yani giriştedir. Penisin başının girmesiyle bozulacak olan da bozulur. Ama esnek olan yüzlerce kişiyle de ilişki kursa bile bozulmaz. Doğumda bozulur.

Ne günlere kaldık...

- Bir yıllık eşim ilişkiye girmeyip mastürbasyon yapıyor. Çünkü penisinin küçük olduğunu düşünüyor. Penisi 12 cm. Normal olduğuna inandıramıyorum.
Cevap: Ne günlere kaldık. Artık erkekler erkekliklerini kızlardan öğrenir duruma geldi. 12 santimlik penis normal. Ve bunu bile bile evleniyor. Bundan dolayı da bir kuşkuya kapılıp bir uzmana sormuyor. Mastürbasyon uğruna penisini suçluyor.

Tecrübeli olduğumu anlarsa...

- Ben 24 yaşında, nişanlı bir kadınım. Sevgilim bakireliğe çok önem veriyor. Ben kızlık zarımı diktirdim. Nişanlım bakire olmadığımı, ilk gece sevişmemden tecrübeli olduğumu fark eder mi?
Cevap: Kızlık zarını erken diktirmişsin. Doktorunuz sizi uyarmalıydı. Bana göre kanaman olmayacak ama olabilir de. Ancak tecrübeli olduğunu eşin bilemez. Bu konuda erkekler o kadar cahil ki. Bak rumuza açmamış gonca demişsin. Umarım bu açılmayan gonca solmaz, çünkü kanama olmayınca başına sorunlar açılabilir.
- 20 yaşında, nişanlı bir kızım. Daha önce başka biriyle birlikte oldum ve kürtaj yaptırdım. Nişanlım bekârete çok önem veriyor. Bir doktora muayene oldum. Doktor “Ne kadar kürtaj olursan ol, senin kızlığın ancak doğumda bozulur'' dedi. İnanmayıp ikinci kez doktora gittim. O da aynı şeyleri söyledi. Nişanlım durumumu anlayabilir mi? Sizce ben kürtaj olmama rağmen kız mıyım?
Cevap: Sevgili okurum, doktorunuzun da dediği gibi kızlık zarı ileri derecede esnek olanlarda yırtılma sadece doğumda olur. Kızlık zarı sizin sandığınız gibi bakar bakmaz anlaşılmaz. Bu nedenle bu çok deneyimli nişanlın doktordan daha bilgili olmadığından, sen şekilsel olarak kızsın.
- Benim sorunum şu: Penisim arkadaşlarıma göre daha küçük. Bu durum beni bunalıma sürüklüyor. Bazen intiharı bile düşünüyorum. Ameliyatla penis boyunun büyütüldüğünü duydum.
Cevap: Sana intiharı düşündürecek kadar bunalım yaratan sorununun boyutu ne? Bu kadar sıkıntıyı yazarken santimleri de ekleseydin de ben de sana matematiksel bir sonuç söyleseydim. Öyle sanıyorum ki penisin 10 santimden daha kısa değil. Bu durumda normaldir, bu bir. İkincisi, penis ameliyatla bir-iki santim büyütülebilir. Bunu da yapan çok usta hocalarımız var.

Amerikalılar neler soruyor?

Cinsel fantezileri gerçek yaşama geçirmenin en iyi yolu nedir? Her zaman seksi alelacele yapan birisini nasıl yola getirirsiniz? Orta yaşlı bir insanın kaç cinsel partneri olmuştur?
İşte bunlar da ABD’de seks uzmanlarına yöneltilen bazı sorular:
- 50’li yaşlarının ortasında bir çiftiz. Yeni tanıştık ve heyecan istiyoruz. Rutin sevişmelerden çok sıkıldık. Sevişmelerimizi renklendirmek için ne yapabiliriz? Seks-shop’a mı gitmeliyiz? Benim fantezilerimden biri, Cape Cod’da, kum tepelerinde sevişmek.
Cevap: Henüz yeni mi tanıştınız? Bu durumda nasıl rutin sevişmeleriniz olabilir ki? Bu konuşmaları, hemen ilk buluşmanızda, domatesli makarna yerken mi yaptınız? Yoksa ikinizden birisi, sohbet kesildiğinde laf olsun diye ‘Biliyor musun, deri bir kamçı sana çok yakışırdı!’ mı dedi? Neyse, konu nasıl açılmış olursa olsun, yine de oyunu önde götürüyorsunuz demektir. Çünkü araştırmalar, birçok çiftin fantezilerini paylaşmadıklarını gösteriyor.
Eğer biraz yol gösterilmesiniistiyorsanız NancyFriday’in‘My Secret Garden’ını (Güzel Bahçem) okuyun. Belki modası geçmiş bir kitap ama hâlâ işe yarar.
Aslında fantezileri gerçek yaşama dökmek biraz ikircikli bir durum. Çünkü bir çiftin maceradan anladığı, misyoner pozisyonu yerine başka bir pozisyonu denemekse, diğerinin anladığı, iki kişinin de eve sabaha karşı, üstlerinde birbirlerinin iç çamaşırlarıyla gelmeleri, olabilir. Onun için bunun tanımını kendiniz yapmalısınız.
Kum tepeleri fikrinize gelince... Gayet normal. Araştırmalar en popüler fantezinin, halka açık yerde seks yapmak olduğunu gösteriyor. Birçok Amerikalı da zaman zaman bunu deniyor. Aslında hoşlandığımız şey, yakalanma tehlikesinin verdiği hazdır. Yalnız şu konuda sizi uyarmak isteriz ki, (Nasıl bildiğimizi sormayın lütfen) kum ve seks birbiriyle pek iyi bağdaşmaz. Yanınıza mutlaka geniş bir battaniye alın!
Önce işe daha az tehlikeli fantezileri hayata geçirmekle başlayın. Sonra en tehlikelisine doğru ilerlersiniz.Yine de bir öğüt vermek isteriz. İlişkinizin sadece fantezilerden ibaret olmasına da izin vermeyin. Arada bir sadece ‘kendinizle’ sevişin.
- Erkek arkadaşım ‘şipşak’ sevişmelerden hoşlanıyor. Benim de, tatmin olmak için çok uzun zamana ihtiyacım olduğunu düşünüyor. Evet, orgazm olmam en az 20 dakika kadar sürüyor. Sevgilim de bende bir sorun olduğunu düşünüyor. Çünkü eski kız arkadaşı, daha az bir sürede birçok kez orgazm olabiliyormuş. Bana ne önerirsiniz?
Cevap: Yani, yeni bir erkek arkadaş bulmak dışında mı? Bu gerçekleri ona anlatın: Bir, siz onun eski kız arkadaşı değilsiniz. İki, siz normalsiniz. Bazı kadınlar çok çabuk orgazma ulaşabilir (geçenlerde bir erkek, karısını sadece kucaklamakla orgazma ulaştırabildiğini anlatmıştı) Ve bazı kadınlar da asla orgazma ulaşmazlar.
- 49 yaşında bir erkek ve 39 yaşında bir kadının o zamana kadar ortalama kaç cinsel partneri olmalıdır?
Cevap: Sekste, golfte olduğu gibi, ‘topu isabet ettirme sayısı’, insanın yaşını tutmalıdır. Tamam, tamam, dalga geçiyorum!
Sanıyorum ki, sevgilinizle bir kokteylde içiyordunuz, sonra seksten bahsederken aniden birinizin ağzından fazla bir sayı çıktı. Ve şimdi de ikinizin de sinirleri bozuk.
Özellikle de sayı kime verildiyse, onun! Bu durumda yanıt şöyle: İkinizin de belirli yaşlarınıza kadar sahip olmuş olmanız gereken sevgili sayısı, tam, sizin birbirinizi keşfetmenize kadar mecburiyetten birlikte olduğunuz partnerlerin sayısı kadardır! Hadi şimdi öpüşüp barışın.
...
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 17:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?