19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yasaklı takım 30 yıl sonra döndü

Yeşil sahalara döndüler netekim!

Yasaklı takım 30 yıl sonra spora başladı

12 Eylül’ün kapattığı ‘Dinamo Mesken’ yeniden kuruldu, ancak kulübün eski tüfek yöneticileri ’Başlarına yine birşey gelir’ diyerek takımın adını ’Meskenspor’ koydu. 12 Eylül’de takımın futbolcu ve bazı yöneticileri gözaltına alınmıştı

BURSA’NIN 1970’li yıllarda ’solcu’ semti olarak bilinen Mesken’de 1971 yılında bir araya gelen mahallenin gençleri ve ileri gelenleri spor kulübü kurmaya karar verdi. ’Ertuğrulgazi Gençlik ve Spor Kulübü’ adı verildi. Mahallenin solcu olması, o dönemlerde Dinamo Kiev’in de rakiplerini gol yağmuruna tutması ve Bursaspor’la da karşılaşma yapması ardından, taraftarlarınca ’Dinamo Mesken’ diye anılmaya başlandı. Rakiplerinin korkulu rüyası olan Dinamo Mesken, 12 Eylül darbesinden sonra kapatıldı ve kulübün bazı yöneticileri ve futbolcuları gözaltına alındı.

’Dinamo Mesken’de o yıllarda futbol oynayan ve yöneticilik yapan kişiler yeniden bir araya gelerek, kulüplerini yeniden kurdu. ’Başımız yine belaya girer’endişesiyle gönüllerinden geçen ’Dinamo Mesken’adını koymayan yöneticiler bu kez, ’Meskenspor’olarak adını tescil ettikleri kulüplerini amatör futbol yaşamına döndürdü. Yöneticiler ’Dinamo Mesken’ adını ise markalaştırarak, çıkardıkları ürünleri ’Dinamo Sport’ adı altında satışa sunmaya başladı.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 11:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?