16
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

'Yavru Vatan' da miting

KKTC'nin dört bir yanından, özellikle gençlerde oluşan büyük bir kalabalığın katıldığı mitingde, KKTC'ye sahip çıkılacağı ve Kıbrıs sorununda olası bir anlaşma için Güzelyurt'un verilmesine izin verilmeyeceği vurgulandı ve hükümet eleştirildi.

Miting, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Mitingde, Kıbrıs Türk Platformu adına konuşan Emete Gözügüzelli, “tarihinde hiçbir ulusun uşağı olmayan Türk ulusunun, toprağının her parçasında bir şehit yatan Kıbrıs'ı kanla aldığını ve de ancak kanla verebileceğini” söyledi. 

Mitingdeki ilk konuşmayı yapan Gözügüzelli, “Güzelyurt'un bir vatan toprağı olduğunu unutanlara hatırlatmak için toplandıklarına” işaret etti. Gözügüzelli, “Birleşik Kıbrıs isteyenlerin, iktidara geldikleri günden bu yana KKTC'ye inançları olmadığını her fırsatta dile getirdiklerini” savunarak, şu iddialarda bulundu:

“Önce Kıbrıslılık kimliği safsatalığı çıkardılar. Türkçe köy isimlerini Rumca yaptılar. Rumlar için Türk tarafında okul açtılar. Kıbrıs Türk tarihini değiştirdiler. Kendi topraklarımızı karış karış vermek için Mal Tazmin Komisyonu'nu kurdular. Kimin toprağını kime veriyorsunuz? Biz, Türk olmaktan gurur duyuyoruz.” 

Ada'ya barışın 1974'de Türk askeriyle geldiğini kaydeden Gözügüzelli, “Güzelyurt'ta doğan güneşin, hiçbirşeye meydan vermeyecek şekilde doğduğunu” söyledi. Gözügüzelli, “Bu meydanlardaki halk olduğu sürece, ay yıldızlı bayrak göklerden inmeyecek” dedi.
Sözleri sık sık “hükümet istifa” sloganıyla kesilen Gözügüzelli, “Merak etmeyin, istifa edecekler. Yakındır” diye konuştu.
Gözügüzelli, konuşmasını özetle, “Ne ticaretlerini, ne de Mali Yardım Tüzükleri'ni istiyoruz. Ada'da ezan sesini susturmayacağız” sözleriyle tamamladı.

GÜZELYURT BELEDİYE BAŞKANI ÖZÇINAR

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da konuşmasında, mitingin Kıbrıs Türkü'nün geleceği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Milli mücadelenin başladığı bugünde, bölgeye ve ülkeye sahip çıkıldığını dünyaya duyurmanın önemine işaret eden Özçınar, “Güzelyurt artık bizim kentimizdir. Kentimiz olmaya devam edecektir. Hükümet de bu haykırışımıza katılmalı” dedi.

Rumların tüm Ada üzerinde hak iddia ettiklerini, Kıbrıs Türkü'nü “ozmosis”e doğru taşıdığını ifade eden Özçınar, buna kesinlikle izin verilmeyeceğini dile getirdi. Özçınar, “Gün, devletimize sahip çıkma günüdür. Artık vermek yok, yaşamak var” diye konuştu. 




















Hürriyet İnternet / İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2007 Pazar 01:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?