22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yaz hırsızlarına dikkat!

Emniyet yetkilileri, yaz aylarıyla birlikte açık pencere ve balkon kapılarını kullanan hırsız sayılarındaki artışa dikkati çekerken, hırsızların daha çok müstakil evler ile apartmanların alt katlarını tercih ettiklerini belirttiler. 

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği yetkilileri, internet sitesinden yaptığı uyarıda, yaz mevsiminde başta Adana olmak üzere, özellikle sıcak hava koşullarının yaşandığı kentlerde hırsızlık olaylarında büyük oranda artış yaşandığına işaret ederken, vatandaşların ise evlerinde alacağı bazı basit önlemlerle bu olayları önleyebileceğini ifade ettiler. 

Hırsızların, sıcaklarla birlikte açık bırakılan balkon kapılarını ve pencereleri "fırsat" olarak gördüklerini belirten yetkililer, hırsızlık olaylarının daha çok müstakil evler ile apartmanların alt katlarında gerçekleştiğini vurguladılar.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER 

Öncelikli olarak konutlara alarm sistemi takılmasını öneren emniyet yetkilileri, zemin ve alt katlarda bulunan konutların ise diğer katlara merdiven vazifesi görmeyecek şekilde demir korkuluklarla korunması gerektiğini bildirdiler. 

Hırsızların daha çok açıkta bırakılan ve kolayca çalınabilen ziynet eşyalarını tercih ettiği belirtilirken, bu tür eşyaların kolay ulaşılabilecek yerlerde bırakılmamasının altı çiziliyor. 

Bina giriş kapılarının kapalı tutulması, yabancı kişiler ile dilenci kılığında gelen şahısların binaya girişlerinin önlenmesi istenirken, tüm önlemlere rağmen meydana gelecek hırsızlık olaylarında ise hiç bir eşyaya dokunulmadan güvenlik güçlerine haber verilmesi isteniyor.
Milliyet İnternet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 11:06:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?