20
Nisan
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yılların eskitemediği ayakkabı Cızlavet

Muş'ta, kış mevsiminin etkisini göstermeye başlamasının ardından vatandaşlar kışlık ayakkabı ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken, yıllardan beri yoğun olarak kullanılan 'Gıslavet' halen rağbet görüyor. 

1930'lu yıllardan beri kullanılan ve kış mevsiminde özellikle kırsal kesimde yaşayan çoğunluğu yaşlı vatandaşların oluştuğu kesim tarafından alınan 'Gıslavet' halen revaçta. Halk arasında 'Cızlavet' olarak bilinen 'Gıslavet' havaların soğumaya başlaması ile birlikte çok sayıda alıcı bulmaya başladı. Muş'un Erzurum Caddesi'nde ayakkabı dükkanı işletmeciliği yapan Saadettin Üzgüç, ekim ayından kış mevsiminin bitimine kadar çok sayıda 'Gıslavet' satışı yaptığını belirterek, satışlardan memnun olduklarını söyledi. Yağışların başlaması ile birlikte satışlarının arttığını söyleyen Saadettin Üzgüç, "Sezonun açılması ile birlikte günde ortalama on tane satıyoruz. Gıslavet'in fiyatı şu anda 12.5 YTL'dir. Ömrü pek uzun değil. Yani bir kış mevsimi giyildikten sonra dayanıklılığını kaybediyor. Ama vatandaşlar gerçekten oldukça rağbet ediyorlar" dedi. 

Yaklaşık 25 yıldır 'Gıslavet' giydiğini söyleyen Mehmet Emin Meriç ise, giydiği ayakkabıdan çok memnun olduğunu belirterek, "Kış mevsimi için oldukça rahat oluyor. Çünkü su çekmiyor ve kurutma derdi kalmıyor. Kış mevsimi için oldukça rahat bir ayakkabıdır. Bu ayakkabımdan vazgeçmeyi düşünmüyorum" dedi.




İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?