18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yoğun sis gidiyor

Başta İstanbul olmak üzere Marmara bölgesinde etkili olan yoğun sis, yarından itibaren etkisini kaybedecek. Ancak Ege ve Marmara'da Salı ve Çarşamba günleri kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''meteorolojik uyarı'' da, Marmara bölgesinde beklenen kuvvetli lodosla birlikte yoğun sisin etkisini kaybedeceği, yarın Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde hafif yağmur geçişlerinin olacağı bildirildi.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olaylarının beklendiği belirtilen uyarıda, iç kesimlerde, sabah ve gece saatlerinde yer yer sis oluşacağı ifade edildi.

Marmara ve Ege'de, Salı ve Çarşamba günleri, lodosun kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği belirtilen uyarıda, lodosla birlikte Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yoğun bulutlanma yaşanacağı ve hafif yağmur geçişlerinin görüleceği kaydedildi. Uyarıda, kuvvetli rüzgara karşı denizcilerin ve balıkçıların tedbirli olmaları istendi.

Deniz ulaşımı normale döndü

İstanbul'da, deniz ulaşımı etkili olan yoğun sisin etkisini kaybetmesiyle normale döndü. Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yoğun sis dolayısıyla İDO'nun iptal edilen dış hat feribot seferleri ile arabalı vapur seferleri tekrar başladı. Öte yandan, dün akşam 18.20'de transit gemi geçişlerine kapatılan İstanbul Boğazı'ndaki ulaşımın da iki yönlü olarak açıldığı belirtildi.

Eskihisar-Topçular feribot seferleri başladı

Sis nedeniyle dün 16.00'dan itibaren yapılamayan Eskihisar-Topçular feribot seferleri yeniden başladı.

Hava ulaşımı rahatladı

Alınan bilgiye göre, sisin yoğunluğunu artırması üzerine dün gece yarısından itibaren Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanından yapılamayan uçak iniş kalkışları, sabah 07.00'den itibaren sisin etkisini kaybetmesiyle normale döndü.

Görüş mesafesinin şu an 1500-2000 metre olduğu havalimanında, saat 10.00'dan itibaren sisin tamamen etkisini kaybetmesinin beklendiği ifade edildi.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında yoğun sis nedeniyle dünden bu yana yaklaşık 60 seferin iptal edildiği ve bazı uçakların Atatürk Havalimanı ve çevre havalimanlarına yönlendirildiği öğrenildi.

Bu arada, Atatürk Havalimanında da sisten olumsuz etkilenen hava ulaşımı sabah saatlerinden itibaren normale döndü.

 

AA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2010 Pazar 22:48:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?