15
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yoko'nun Türk şoförü geldi

Beatles grubunun öldürülen efsanevi ismi John Lennon’ın eşi 73 yaşındaki Yoko Ono’yu şantaj ve ölümle tehdit ettiği iddiasıyla tutuklanan ve 1 ay cezaevinde kalan Türk şoförü Koral Karsan, dün 2 ABD’li polis eşliğinde sınır dışı edilerek, Türkiye’ye geldi. Koral Karsan’ın "gizli uçuşu"nu yalnızca Hürriyet muhabiri takip etti. Karsan, "Bunların hepsi bir oyun, beni harcayamazlar" dedi.

ABD’de çıkarıldığı mahkemede ülkeyi "gönüllü olarak" terk etmeyi kabul ederek "ABD vizesine başvurma hakkını" elinde tutmayı planlayan Koral Karsan, Türk Hava Yolları’nın dünkü New York-İstanbul uçağına "business class" bilet satın aldı. Cezaevinden çıkarılıp Türkiye’ye dönmek üzere getirilen Türk şoför, yanındaki Amerikalı iki sivil polisin de kendisiyle birlikte İstanbul’a geleceğini anlayınca şoke oldu. İki polis, Karsan’ı business class bölümünden uçağın en arkasındaki economy class bölümüne aldı.

OLAYI BİR DE BENDEN DİNLEYİN

Karsan, mahkemenin verdiği "gönüllü terk" kararına rağmen, sınırdışı etme prosedürünün uygulandığı yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Atatürk Havalimanı sınır kapısında Türk polisine teslim edildi. Amerikan polisinin iki dakikalık görüşme izni vermesi üzerine Karsan, Hürriyet’e şunları söyledi:

"Mahkeme kararına rağmen sınırdışı edildim. Bunların hepsi oyun. Beni kolayca harcayamazlar. Siz tüm hikayeyi tek taraflı dinlediniz. Her şey baştan aşağıya yanlış. Bu polislerden kurtulduktan sonra ve kafamı boşalttıktan sonra sizinle konuşacağım."

Bir kadın, bir erkek polis eşliğinde geldi

THY’nin tarifeli uçağıyla dün saat 12.00’de İstanbul’a getirilen Koral Karsan, uçağa 1’i erkek, diğeri kadın 2 ABD’li polis eşliğinde bindirildi. Koral Karsan’ın uçakta olduğu uçuş ekibine bildirilmedi. Türk polisine de önceden bilgi verilmedi. Koral Karsan ve ABD’li polisler, Atatürk Havalimanı’nda yolcu yoğunluğu nedeniyle uzun süre pasaport kuyruğunda beklediler. Sıraları geldiğinde, ABD’li polis, Türk pasaport polisine çantasındaki evrakı verdi ve sınır dışı işlemi başlatıldı. Pasaport kontrolunda Koral Karsan adına Türkiye’ye giremez kayıdı çıkınca polis kimlik bilgisine başvurdu. Ancak kaydın aynı isimdeki başka birine ait olduğu anlaşıldı ve Koral Karsan’ın giriş işlemi yapıldı. Koral Karsan kendisini Türkiye’ye getiren ABD’li polislerin elini sıkarak onlara teşekkür etti. Pasaport Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan Koral Karsan, Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’nde hakkında bir kayıt çıkmayınca serbest bırakıldı. Karsan’ı yakınları iki ciple havalimanından aldılar.

Razi CANİKLİGİL/-Faik KAPTAN/Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 16:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?