17
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yücel: Politik sinemadan iğreniyorum

Kars’taki film festivali kapsamında özel gösterimi yapılan ‘Yazı Tura’ filminin yönetmeni Uğur Yücel, “Politik sinemadan ve bundan rant elde eden kişilerden iğreniyorum; ben ‘unutmaya’ karşı bir film çektim” dedi.

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden 11 ödülle dönen ‘Yazı Tura’ filminin yönetmeni Uğur Yücel, Kars’ta devam eden 10. Avrupa Filmleri Gezici Festivali kapsamında yapılan özel gösterimde, Türkiye’de bazı şeylerin çabuk unutulduğunu, filmi bunun için yaptığını belirterek, “Güneydoğu’da her şey işitilmiyor ve işlenmiyor” diye konuştu.

Kars Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve filmin yönetmeni Uğur Yücel’in de katıldığı ‘Yazı Tura’ özel gösterimi yoğun ilgi gördü.

‘ÇABUK UNUTUYORUZ’

Türkiye’de insanların bazı şeyleri çok çabuk unuttuğunu savunan Yücel, ‘Yazı Tura’yı yapma nedeninin de bundan kaynaklandığını ifade etti.

“Güneydoğu’da, her şey işitilmiyor ve işlenmiyor” diyen Yücel, “Anadolu insanının belleksiz bir insan olmasını, yani (bütün eller havaya) dünyasının içinde yaşamasını, benim midem çok fazla kaldırmıyor. Depremi de ülke içinde yaşanmış iç savaşı da her şeyi çok çabuk tüketiyoruz. Ve o bize değmeden dokunmadan geçip gidiyor. Ama bazı insanlar var ki İstanbul’da otururlarken, Güneydoğu’da patlayan bombanın, Yalova’da yıkılan binanın sesini, o pisliği ruhunda hissediyor. Kimileri bunları yazıyor çiziyor, kimileri de benim gibi o acıların filmini yapıyor” diye konuştu.

‘POLİTİK SİNEMADAN İĞRENİYORUM’

Filmde insanlara herhangi bir mesaj verme çabasında olmadığını, kendisinin politik bir film yapmadığını vurgulayan Uğur Yücel, “Politik sinemadan ve bunun arkasına geçip rant elde eden kişilerden iğreniyorum” ifadesini kullandı.

BU TOPRAKLARIN SESLERİNİN HİKAYESİ

‘Yazı Tura’ ile ilgili şimdiye kadar çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Yücel, “Yalnızca sinema dünyasının içinde olmak benim için çok şey ifade etmiyor. Benim için, iyi bir şey yapmak çok şey ifade ediyor. Ben, bu topraklardan gelen seslerin hikayesini yapmak istiyorum” dedi.

YENİ FİLMDE MEKAN KARS

Uğur Yücel, Karslılar’a, bundan sonraki filminin çekimlerinde, mekan olarak Kars’tan yararlanacağı sözünü verdi.
KARS
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 07:13:03
Güncelleme :26 Ekim 2004 Salı 10:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?