25
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yunan Yemekleri Haftası...

Hilton ParkSA Artz Restaurant & Terrace’da düzenlenen , 16 -22 Şubat tarihleri arasındaki “Yunan Yemekleri Haftası”nın açılış kokteylinde iş ve sanat dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

Eşsiz Boğaz manzaralı Hilton ParkSA Artz Restaurant & Terrace’da Ege ve Yunan mutfağının zenginliklerini yaşamak isteyenler “Hilton ParkSA Yunan Yemekleri Haftası”nda aradıkları lezzetleri buldular... Ege denizinin iki yakasını aynı damak tadını taşıyan yemeklerle bir kez daha bir araya getiren “Hilton ParkSA Yunan Yemekleri Haftası”nın açılış kokteyline iş ve sanat dünyasından isimlerin yanı sıra üst düzey bürokratlar da katıldılar.

Hilton ParkSA’daki “Yunan Yemekleri Haftası”nda İstanbullular Yunan yemeklerini yakından tanıma fırsatı buldular. Yunanistan’dan getirilen özel aşçıların hazırladığı zengin mönüde hafta boyunca Yunan müzikleri eşliğinde Kekikli Crostini Ekmeği, soğuk mezelerden Girit Dacos, Feta, Ballı Manouri ve Soğanlı Fava Lokmaları, Yunan Salatası, Yunan Böreği ve Tarama gibi Yunan Yemekleri Hilton ParkSA’nın seçkin konuklarına sunuldu. Bu arada Muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde ve Nişantaşı’nın merkezinde Yunan mutfağının tadına bakanlar, yemekler arasında Rum Usulü Cacık, Ege Usulü Balık Çorbası, Yunan Usulü İrmikli ve Sütlü Börek gibi bizim hiç de yabancı olmadığımız ortak lezzetlerin de tadını çıkardılar.
 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 15:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.60.xxx Tarih : 19.02.2009 11:43:50

yunanlılara yemek yapmasını anadoludan giden rumlar öğretmiştir zira keçi ve domuz yahininden başka bildikleri yemek yoktu o yüzden o yemekler anadoluya ait yunan yemeği diye sunulamaz o yemeklerin anadoluda yapıldığına dair 5 bin yıllık belgeler var aynı belgeleri yunanlılar çıkarsın göreyim kendi kültürümüzü kendi memleketimizde bir başkasına peşkeş çekiyoruz