22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Yürek dağlayan şiir!

Hakkari'de yaralanan Er Yaşar Kıymaz'ın çatışmadan önce annesine gönderdiği şiir yürekleri dağladı.

Hakkari'de hain saldırıda yaralanan Uşaklı Er Yaşar Kıymaz'ın geçen aylarda annesine gönderdiği fotoğrafta yer alan şiirde duygu dolu sözler yer alıyor.

Hain saldırıda üç yerinden vurularak gazi olan Er Yaşar Kıymaz'ın ailesi oğullarının bir an önce tezkere alarak yanlarına dönmesini beklerken yaralı erin bir fotoğrafına yazdığı şiirdeki sözler dikkat çekiyor. Birkaç ay önce gönderdiği fotoğrafta kafasında siyah bere üzerinde yazılı komando ve fotoğrafın diğer yarısında yer alan "Annem" adlı şiir hasretin ve terör saldırılarının acısını gözler önüne seriyor. Şehit Asteğmenin kucağında şehit düştüğünü ailesine anlatan ve hediye ettiği saati kolunda taşıdığını söyleyen Yaşar Kıymaz, birkaç ay önce çektirdiği fotoğrafı ailesine gönderdi.

Fotoğrafta yaralı er Yaşar Kıymaz, siyah beresi üzerindeki komando ve Türkiye haritası ile poz veriyor. Fotoğrafın kalan bölümünde "Annem" adını verdiği şiiri yer alıyor:

"Annem / O güzel gözlerin sakın ağlamasın/Masum yüreğin karalar bağlamasın/Ayrılık acısı dağlamasın/Üzülme, oğlun asker oldu anne/Geceler bir cehennem azabı olsa da/Evimizin odaları ıssız olsa da/Sevincin yerine hüzün olsa da/Üzülme, oğlun asker oldu anne/O şimdi asker."

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 20:02:01
Güncelleme :26 Ekim 2007 Cuma 20:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?