18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yurtta kalan kızlar hayata hazır

’Nar Taneleri Projesi’ ile 2013 yılına kadar 18-24 yaş arası yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kızların mesleki becerilerini geliştirmeyi hedefleyen Boyner Holding, projeyle binlerce genç kadını iş dünyasına kazandıracak.

Boyner Holding, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ve Türkiye Personel Yönetimi Derneği ortaklığıyla, yetiştirme yurdunda büyüyen genç kadınları iş hayatına kazandırmaya hazırlanıyor.

2013 yılına kadar sürecek olan Nar Taneleri Projesi’nin tanıtım toplantısında konuşan Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, bu projeyle SHÇEK yurtlarında ayrılma yaşına gelen genç kızların dışarıdaki yaşama hazırlanması için gerekli psikolojik destek ile ayakta durabilmelerini sağlayacak eğitim ve becerilerin kazandırılmasını hedeflendiğini söyledi. Bir yıldan beri bu projenin üzerinde çalıştıklarını anlatan Boyner, “Projemizin hedef kitlesi yetiştirme yurdunda kaldıktan sonra çalışma hayatına atılacak olan 18-24 yaş arasındaki genç kadınları bilgi ve beceriyle donatmak. Yurtlarda yetişen genç kadınlar bu projeyle kaderlerini ellerine alabilecekler, biz de onlara kendilerini yarınlara hazırlayabilmeleri için yeni seçenek ve olanaklar sunacağız” dedi.

Proje kapsamında toplumda dışlanmış dezavantajlı gruplar için bir umut kaynağı yaratmayı amaçladıklarını vurgulayan Ümit Boyner, proje hakkında şu bilgileri verdi; “İstihdama hazırlama eğitimleri, koçluk ve mesleki yönlendirme ile işe yerleştirme desteği, projenin en önemli ayaklarından birini oluşturuyor. Projemizin yürütme ortakları arasında yer alan İşkur ve Peryön’ün bu alanlardaki uzmanlıkları genç kadınlar için büyük bir şans oluşturuyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun koordinasyonunda uzman kişi ve kurumlar tarafından genç kadınlara psikolojik destek ve güçlendirme eğitimleri de verilecek.”

BOYNER: NE GEREKİYORSA VERECEĞİZ

Ümit Boyner, projenin tam maliyetini belirtmezken, “Ne kadar gerekiyorsa o kadarını Boyner Grubu olarak finanse edeceğiz. Proje İstanbul ve Ankara’da başlayıp tüm diğer illere yayılacak” dedi.

Vatan
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 15:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?