19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Yuvacık'ta su birikiyor

İZMİT'te CHP Milletvekili Sefa Sirmen'in belediye başkanlığı döneminde yaptırılan ve suyunun tükenmesi ile dikkatleri üzerinde toplayan Yuvacık Barajı'nda son yağışlarla birlikte su seviyesi 5 metre 36 santimetreye yükseldi.

Sürekli izlenen ve şu anda kullanıma hazır 1 milyon 800 bin metreküp su toplanan barajdan bayrama kadar su alınmayacak ve bayram boyunca kesintisiz su verilmeye çalışılacak.

Türkiye'de sanayi ihracatının yüzde 3'ünü gerçekleştiren ve bünyesinde yabancı ortaklı 80 kadar fabrikayı barındıran Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne Yuvacık Barajı'ndan verilen suyun kesilmesiyle Türkiye'nin gündamine oturan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yakından izleniyor. Gazete ve televizyonlarda sürekli tartışılan barajda 15 gün ödce dibe vuran su kodu, son yağışlarla birlikte yükselmeye başladı.

Kocaeli Büyükşehir belediyesi’ne bağlı İzmit Su İşsletmesi’nin (İSU) Genel müdürü İlhan Bayram, bugün öğle saatlerinde yapılan ölçümlerde Yuvacık Barajı'ndaki su konunun 5 metre 36 santimetreye ulaştığını, kullanılabilir 1 milyon 800 bin metreküp su biriktiğini söyledi.

Normal dönemlerde tam dolu olarak 50 milyon metreküp su tutan baraja son yağışlarla saniyede 2.72 metreküp su geldiğini bildiren Bayram, “Sıkıntının doruğa ulaştığı 15 gün önce baraja sadece birkaç dereden saniyede 1 metreküp su geliyordu. Bu suyu da doğrudan arıtma tesislerine vermek zorunda kaldık” dedi.

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kocaeli genelinde halen uygulanmakta olan kesintili su verme programının devam edeceğini, barajda biriken suyun ise Kurban Bayramı boyunca tüm ile kesintisiz olarak verilmesine çalışılacağını ekledi.

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 15:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?